NGK

MotoGP’de flaş karar!

Moto-GP 01.06.2020 - 19:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 4408+ kez okundu.
 

MotoGP’de flaş karar!

MotoGP'nin tarihi yarışlarından olan Japonya Grand Prix'si corona virüsü pandemisi nedeniyle iptal edildi. 1986'dan bu yana aralıksız düzenlenen Japonya Grand Prix'si 34 yıl sonra ilk kez düzenlenmeyecek. Japonya GP bu sezon Moto GP'de iptal edilen 6. yarış oldu.

Corona virüsü pandemisinin spor dünyasında etkileri sürerken bir büyük etkinlik daha iptal edildi. MotoGP’nin 18 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Japonya yarışı iptal edildi. Tarihi bir önemi de bulunan yarış, 1986’dan bu yana ilk kez gerçekleştirilmeyecek. 1986’dan beri yıldır aralıksız düzenlenen yarış, şampiyonanın başarılı takımları Honda, Yamaha ve Suzuki’nin de yuvası olması bakımından oldukça önemli bir yarış olarak öne çıkmaktaydı. Japonya Grand Prix’si bu sezon iptal edilen 6. yarış oldu.   Organizasyonun promosyondan sorumlu Dorna’nın sorumlu yöneticisi Carmelo Ezpeleta kasım ayının ortasında pistlere dönmeyi ve mümkün olduğu kadar çok yarışı gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Ezpeleta, “Deniz aşırı etkinlikler, mümkün olursa, kasım ayının ortasından sonra yapılabilecek ve böylece Japonya Grand Prix’sini yıl içinde gerçekleştirmek çok geç kalınmış olacak” dedi.   Yarışların ve pistlerin idaresinden sorumlu Mobilityland Corporation başkanı Kaoru Tanaka ise Japonya’daki ve Avrupa’daki durumun tahmin edilemez olduğunun altını çizdi.   ‘Başka seçeneğimiz yoktu…’ Tanaka şöyle dedi: “Uluslararası seyahat yasaklarının uzamasını bekliyoruz. Dorna ile yaptığımız müzakereler sonucunda sezonu tamamlamak için Japonya Grand Prix’sini iptal etmekten başka seçeneğimizin olmadığında hemfikir olduk.”   MotoGP sezonunun, normalde dört yarışa ev sahipliği yapan İspanya’da başlamasını planlıyor. Planlamaya göre ilk yarış temmuz ayında İspanya’nın Jerez kentinde düzenlenecek. Japonya’dan önce MotoGP’de Almanya, Hollanda, Finlandiya, Birleşik Krallık ve Avustralya Granp Prix’leri iptal edilmiş; Fransa, İtalya ve Catalunya (Barcelona) Grand Prix’leri ise ertelenmişti.
MotoGP'nin tarihi yarışlarından olan Japonya Grand Prix'si corona virüsü pandemisi nedeniyle iptal edildi. 1986'dan bu yana aralıksız düzenlenen Japonya Grand Prix'si 34 yıl sonra ilk kez düzenlenmeyecek. Japonya GP bu sezon Moto GP'de iptal edilen 6. yarış oldu.

Corona virüsü pandemisinin spor dünyasında etkileri sürerken bir büyük etkinlik daha iptal edildi. MotoGP’nin 18 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Japonya yarışı iptal edildi. Tarihi bir önemi de bulunan yarış, 1986’dan bu yana ilk kez gerçekleştirilmeyecek.

1986’dan beri yıldır aralıksız düzenlenen yarış, şampiyonanın başarılı takımları Honda, Yamaha ve Suzuki’nin de yuvası olması bakımından oldukça önemli bir yarış olarak öne çıkmaktaydı. Japonya Grand Prix’si bu sezon iptal edilen 6. yarış oldu.

 

Organizasyonun promosyondan sorumlu Dorna’nın sorumlu yöneticisi Carmelo Ezpeleta kasım ayının ortasında pistlere dönmeyi ve mümkün olduğu kadar çok yarışı gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Ezpeleta, “Deniz aşırı etkinlikler, mümkün olursa, kasım ayının ortasından sonra yapılabilecek ve böylece Japonya Grand Prix’sini yıl içinde gerçekleştirmek çok geç kalınmış olacak” dedi.

 

Yarışların ve pistlerin idaresinden sorumlu Mobilityland Corporation başkanı Kaoru Tanaka ise Japonya’daki ve Avrupa’daki durumun tahmin edilemez olduğunun altını çizdi.

 

‘Başka seçeneğimiz yoktu…’

Tanaka şöyle dedi: “Uluslararası seyahat yasaklarının uzamasını bekliyoruz. Dorna ile yaptığımız müzakereler sonucunda sezonu tamamlamak için Japonya Grand Prix’sini iptal etmekten başka seçeneğimizin olmadığında hemfikir olduk.”

 

MotoGP sezonunun, normalde dört yarışa ev sahipliği yapan İspanya’da başlamasını planlıyor. Planlamaya göre ilk yarış temmuz ayında İspanya’nın Jerez kentinde düzenlenecek.

Japonya’dan önce MotoGP’de Almanya, Hollanda, Finlandiya, Birleşik Krallık ve Avustralya Granp Prix’leri iptal edilmiş; Fransa, İtalya ve Catalunya (Barcelona) Grand Prix’leri ise ertelenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.