NGK

Rossi: Kazanacak kadar güçlü değilim..

Moto-GP 21.10.2017 - 18:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 5080+ kez okundu.
 

Rossi: Kazanacak kadar güçlü değilim..

Yamaha sürücüsü Valentino Rossi, sıralama turlarında elde ettiği 7. sıranın ardından Avustralya GP'sini kazanma şansının olması için "bir şeyler bulması" gerektiğini kabul etti. Cuma gününü ilk 10'un dışında tamamlayan Rossi, 3. antrenman anında gelen yağmurun ardından ilk 10'un dışında yer aldı ve sıralama turlarına Q1'den katılmak zorunda kaldı. Q1'i ilk sırada geçen tecrübeli sürücü Q2'de pole pozisyonuna ulaşan Marc Marquez'in 0.817 saniye gerisinde 7. sırada seansı noktaladı. Geçen seneki yarışa 15. sıradan başlayıp 2. sırada tamamlayan İtalyan sürücü, bu sene böyle bir iyileşme sergilemesinin daha zor olduğunu söyledi. Rossi, "Geçen seneki yarış harikaydı ve çok zevk almıştım. Ancak bu sene ne yazık ki geçen seneki kadar hızlı değilim." "Çok uzakta değiliz ancak iyi bir yarış çıkarıp zirve için savaşacak kadar güçlü durumda değilim. Bu yüzden yarış için bir şeyler bulmalıyız." "İlk iki çizgide değiliz ancak üçüncü çizginin en önünde yarışa başlayacağım." dedi. Rossi motosikletinin ayarlarından da memnun olmadığını söyledi. Rossi, "Seansın başında iyi bir tur zamanı attım. Ancak ondan sonra bu böyle devam etmedi." "Ne yazık ki tur zamanımı geliştiremedi ve ilk 5'in dışında kaldım. Motosikletin ayarlarından memnun değilim. Onu daha iyi hale getirmek zorundayız." "Motosikletin ön tarafında limitteydim. Aynı zamanda yumuşak lastikler Q1'i zirvede tamamlamama yardımcı oldu. Ancak Q2'de bundan eser yoktu." "Sıcaklığın 2 ya da 3 derece değişmesi büyük fark yarattı." Rossi ıslak zeminde koşulan 3. antrenmanda Motegi'den daha iyi hisettiğini ancak yine de kuru zeminde yarışmayı tercih edeceğini söyledi. "Bu sabah ıslak zeminde giderken motosikletin geçen hafta Motegi'den daha iyi htirdiğini düşündüm." "Ancak pist kurumaya başlayınca motosiklette eskisi kadar rahat değildim. Bu yüzden yarışta güzel bir hava ve kuru bir zemin olmasını umuyorum. Havanın nasıl olacağını görmemiz için beklememiz gerekiyor."  

Yamaha sürücüsü Valentino Rossi, sıralama turlarında elde ettiği 7. sıranın ardından Avustralya GP'sini kazanma şansının olması için "bir şeyler bulması" gerektiğini kabul etti.

Cuma gününü ilk 10'un dışında tamamlayan Rossi, 3. antrenman anında gelen yağmurun ardından ilk 10'un dışında yer aldı ve sıralama turlarına Q1'den katılmak zorunda kaldı. Q1'i ilk sırada geçen tecrübeli sürücü Q2'de pole pozisyonuna ulaşan Marc Marquez'in 0.817 saniye gerisinde 7. sırada seansı noktaladı.

Geçen seneki yarışa 15. sıradan başlayıp 2. sırada tamamlayan İtalyan sürücü, bu sene böyle bir iyileşme sergilemesinin daha zor olduğunu söyledi.

Rossi, "Geçen seneki yarış harikaydı ve çok zevk almıştım. Ancak bu sene ne yazık ki geçen seneki kadar hızlı değilim."

"Çok uzakta değiliz ancak iyi bir yarış çıkarıp zirve için savaşacak kadar güçlü durumda değilim. Bu yüzden yarış için bir şeyler bulmalıyız."

"İlk iki çizgide değiliz ancak üçüncü çizginin en önünde yarışa başlayacağım." dedi.

Rossi motosikletinin ayarlarından da memnun olmadığını söyledi.

Rossi, "Seansın başında iyi bir tur zamanı attım. Ancak ondan sonra bu böyle devam etmedi."

"Ne yazık ki tur zamanımı geliştiremedi ve ilk 5'in dışında kaldım. Motosikletin ayarlarından memnun değilim. Onu daha iyi hale getirmek zorundayız."

"Motosikletin ön tarafında limitteydim. Aynı zamanda yumuşak lastikler Q1'i zirvede tamamlamama yardımcı oldu. Ancak Q2'de bundan eser yoktu."

"Sıcaklığın 2 ya da 3 derece değişmesi büyük fark yarattı."

Rossi ıslak zeminde koşulan 3. antrenmanda Motegi'den daha iyi hisettiğini ancak yine de kuru zeminde yarışmayı tercih edeceğini söyledi.

"Bu sabah ıslak zeminde giderken motosikletin geçen hafta Motegi'den daha iyi htirdiğini düşündüm."

"Ancak pist kurumaya başlayınca motosiklette eskisi kadar rahat değildim. Bu yüzden yarışta güzel bir hava ve kuru bir zemin olmasını umuyorum. Havanın nasıl olacağını görmemiz için beklememiz gerekiyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.