NGK

Rookies Cup Aragon: Son yarışı Viu kazandı, Can Öncü düştü

Yarışlar 24.09.2017 - 22:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3564+ kez okundu.
 

Rookies Cup Aragon: Son yarışı Viu kazandı, Can Öncü düştü

Red Bull MotoGP Rookies Cup'da sezonun son yarışında temsilcilerimizden Can Öncü 2. sıradayken düştü. Deniz Öncü ise 6. sırada yarışı tamamladı. 15 tur üzerinden gerçekleşen yarışta, poleden start alan Can Öncü startta 2 sıra kaybetti. Ardından da gerilemeyi sürdüren başarılı yarışmacımız ilk turu 6. sırada geçti. Yarışa 4. sıradan başlayan bir diğer temsilcimiz Deniz Öncü 2. sıraya kadar yükseldi. İlk turda Ai Ogura'yı da geçen Deniz Öncü ilk turu lider geçti. 2. tura başlarken önce Viu ardından şampiyon Kazuki Masaki'ye geçilen Deniz 3. sıraya geriledi. Can Öncü ise ilk turda geçildiği Salac'ı geride bırakarak bir sıra yükseldi ve 5. sıraya geldi. Ancak bu turun sonunda Deniz Öncü 5, Can Öncü ise 7. sıraya kadar geriledi. 4. turda Masaki önce Viu ardından da Ogura'ya geçilerek 3. sıraya kadar geriledi. Turun sonunda yeniden liderliğe yükselen Masaki yerini geri aldı. Aynı anda temposu düşen Deniz Öncü, önce Can Öncü ardından da Yamanaka'ya geçilerek 7. sıraya geriledi. Can Öncü ise 5. sıraya yükseldi. 6. turda Can Öncü önündeki tüm rakipleri sırasıyla geride bırakarak liderliğe kadar yükseldi ancak start düzlüğünde Viu, temsilcimizi geride bırakarak liderliği devraldı. 7. turda ise kartlar adeta yeniden dağıtıldı. Salac hem Viu hem de Can Öncü'yü geride bırakarak liderliğe yükseldi. Masaki ve Ogura ise düştü.  9. turda liderlik yeniden el değiştirdi. İyi bir yarış çıkaran Yamanaka ilk sıraya yükseldi.  10. turda Can Öncü, Carrasco ve Salac'a geçilerek 5. sıraya geriledi. Viu ise Yamanaka'yı geride bırakarak yeniden liderliğe yükseldi. Liderliği kaybettikten sonra gerilemeye başlayan Yamanaka hem Can Öncü'ye hem de Salac'a geçilerek 5. sıraya düştü. Yarışın bitmesine 3 tur kala temposunu yükselten Can Öncü, Salac'ı geride bırakarak 2. sıraya yükseldi ancak hemen ardından düştü ve yarış dışı kaldı. Son turlarda rahat tempoda farkı arttıran Viu yarışı kazanmayı başardı. Carrasco 2, son turlarda harika bir yükseliş gösteren 3. sırada podyumu tamamladı. Deniz Öncü ise yarışı 6. sırada noktaladı. Deniz Öncü'nün önünde Yamanaka ve Salac yer aldı. İlk 10'u tamamlayan son sürücüler Skinner, Garcia, Kelly ve Orgis oldu. Sezonu şampiyon tamamlayan Masaki yarışın en hızlı turunu attı. Temsilcimiz Can Öncü düştüğü için puan alamadı 165 puanda kaldı. Yarışı kazanan Viu, sezonu 187 puanla kapattı. Dünki yarışta şampiyonluğu kazanan Masaki ise sezonu 194 puanla sonlandırdı. Bir diğer temsilcimiz Deniz Öncü ise sezonu 135 puanla tamamladı. 2. Yarış sonucu: Poz. Sürücü Fark 1 Aleix Viu   2 Adrian Carrasco 2.941 3 Omar Bonoli 3.045 4 Ryusei Yamanaka 3.067 5 Filip Salac 3.116 6 Deniz Öncü 3.144 7 Rory Skinner 3.179 8 Steward Garcia 3.293 9 Sean Kelly 22.810 10 Kevin Orgis 22.869

Red Bull MotoGP Rookies Cup'da sezonun son yarışında temsilcilerimizden Can Öncü 2. sıradayken düştü. Deniz Öncü ise 6. sırada yarışı tamamladı.

15 tur üzerinden gerçekleşen yarışta, poleden start alan Can Öncü startta 2 sıra kaybetti. Ardından da gerilemeyi sürdüren başarılı yarışmacımız ilk turu 6. sırada geçti. Yarışa 4. sıradan başlayan bir diğer temsilcimiz Deniz Öncü 2. sıraya kadar yükseldi. İlk turda Ai Ogura'yı da geçen Deniz Öncü ilk turu lider geçti.

2. tura başlarken önce Viu ardından şampiyon Kazuki Masaki'ye geçilen Deniz 3. sıraya geriledi. Can Öncü ise ilk turda geçildiği Salac'ı geride bırakarak bir sıra yükseldi ve 5. sıraya geldi. Ancak bu turun sonunda Deniz Öncü 5, Can Öncü ise 7. sıraya kadar geriledi.

4. turda Masaki önce Viu ardından da Ogura'ya geçilerek 3. sıraya kadar geriledi. Turun sonunda yeniden liderliğe yükselen Masaki yerini geri aldı. Aynı anda temposu düşen Deniz Öncü, önce Can Öncü ardından da Yamanaka'ya geçilerek 7. sıraya geriledi. Can Öncü ise 5. sıraya yükseldi.

6. turda Can Öncü önündeki tüm rakipleri sırasıyla geride bırakarak liderliğe kadar yükseldi ancak start düzlüğünde Viu, temsilcimizi geride bırakarak liderliği devraldı.

7. turda ise kartlar adeta yeniden dağıtıldı. Salac hem Viu hem de Can Öncü'yü geride bırakarak liderliğe yükseldi. Masaki ve Ogura ise düştü. 

9. turda liderlik yeniden el değiştirdi. İyi bir yarış çıkaran Yamanaka ilk sıraya yükseldi. 

10. turda Can Öncü, Carrasco ve Salac'a geçilerek 5. sıraya geriledi. Viu ise Yamanaka'yı geride bırakarak yeniden liderliğe yükseldi. Liderliği kaybettikten sonra gerilemeye başlayan Yamanaka hem Can Öncü'ye hem de Salac'a geçilerek 5. sıraya düştü.

Yarışın bitmesine 3 tur kala temposunu yükselten Can Öncü, Salac'ı geride bırakarak 2. sıraya yükseldi ancak hemen ardından düştü ve yarış dışı kaldı.

Son turlarda rahat tempoda farkı arttıran Viu yarışı kazanmayı başardı. Carrasco 2, son turlarda harika bir yükseliş gösteren 3. sırada podyumu tamamladı.

Deniz Öncü ise yarışı 6. sırada noktaladı. Deniz Öncü'nün önünde Yamanaka ve Salac yer aldı.

İlk 10'u tamamlayan son sürücüler Skinner, Garcia, Kelly ve Orgis oldu. Sezonu şampiyon tamamlayan Masaki yarışın en hızlı turunu attı.

Temsilcimiz Can Öncü düştüğü için puan alamadı 165 puanda kaldı. Yarışı kazanan Viu, sezonu 187 puanla kapattı. Dünki yarışta şampiyonluğu kazanan Masaki ise sezonu 194 puanla sonlandırdı. Bir diğer temsilcimiz Deniz Öncü ise sezonu 135 puanla tamamladı.

2. Yarış sonucu:

Poz. Sürücü Fark
1 Aleix Viu  
2 Adrian Carrasco 2.941
3 Omar Bonoli 3.045
4 Ryusei Yamanaka 3.067
5 Filip Salac 3.116
6 Deniz Öncü 3.144
7 Rory Skinner 3.179
8 Steward Garcia 3.293
9 Sean Kelly 22.810
10 Kevin Orgis 22.869
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.