NGK

Easy Rider'ın efsane motoru rekor fiyata satıldı!

Moto-Haber 23.10.2014 - 09:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2185+ kez okundu.
 

Easy Rider'ın efsane motoru rekor fiyata satıldı!

Sinema tarihinin kült filmlerinden "Easy Rider"da "Captain America" karakterini canlandıran Peter Fonda'nın kullandığı motosiklet, açık artırmada 1,35 milyon dolara alıcı buldu.

ABD'nin California eyaletindeki "Profiles in History" müzayede evi, 1969 yapımı filmin simgesi haline gelen Harley-Davidson marka motosikletin oldukça çekişmeli bir açık artırmanın ardından adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından satın alındığını açıkladı.Gaz deposunun üzerinde Fonda'nın imzasını taşıyan özel yapım motosiklet, filmde ufak bir role sahip olan aktör Dan Haggerty'e aitti. Haggerty'nin sattığı motosiklet, en son emlakçı Michael Eisenberg tarafından satın alınmıştı. Motosiklet, filmin ardından 12 yıl Iowa eyaletindeki Ulusal Motosiklet Müzesinde sergilenmişti. Açık artırma öncesi motosikletin, filmde kullanılan araç olmadığı ileri sürülmüştü. Teksas'ta yaşayan Gordon Granger, orijinal motosikletin kendisinde olduğunu iddia etmişti."EASY RIDER HAKKINDA"Bağımsız sinemanın en önemli örneklerinden biri kabul edilen "Easy Rider", 1969'da yönetmen Dennis Hopper tarafından Hollwood'un stüdyoya bağımlı projelerine alternatif olarak çekilmişti. Hopper, Peter Fonda ve Jack Nicholson ile filmin başrollerini paylaşmıştı. Motosikletleriyle ABD'yi bir uçtan bir uça gezen iki hippinin öyküsünü anlatan film, Heavy Metal tarihinde de önemli bir yere sahip. Steppenwolf'un "Heavy Metal" kelimesini ilk kez kullandığı 1968 tarihli şarkısı "Born To Be Wild", film sayesinde geniş kitlelere ulaşmıştı."En İyi Senaryo" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarında Oscar'a aday gösterilen film, Amerikan Film Endüstrisi'nin "100 Yıl, 100 Film" listesinin 88. sırasında yer alıyor.
Sinema tarihinin kült filmlerinden "Easy Rider"da "Captain America" karakterini canlandıran Peter Fonda'nın kullandığı motosiklet, açık artırmada 1,35 milyon dolara alıcı buldu.

ABD'nin California eyaletindeki "Profiles in History" müzayede evi, 1969 yapımı filmin simgesi haline gelen Harley-Davidson marka motosikletin oldukça çekişmeli bir açık artırmanın ardından adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından satın alındığını açıkladı.

Gaz deposunun üzerinde Fonda'nın imzasını taşıyan özel yapım motosiklet, filmde ufak bir role sahip olan aktör Dan Haggerty'e aitti. Haggerty'nin sattığı motosiklet, en son emlakçı Michael Eisenberg tarafından satın alınmıştı. Motosiklet, filmin ardından 12 yıl Iowa eyaletindeki Ulusal Motosiklet Müzesinde sergilenmişti. 

Açık artırma öncesi motosikletin, filmde kullanılan araç olmadığı ileri sürülmüştü. Teksas'ta yaşayan Gordon Granger, orijinal motosikletin kendisinde olduğunu iddia etmişti.

"EASY RIDER HAKKINDA"

Bağımsız sinemanın en önemli örneklerinden biri kabul edilen "Easy Rider", 1969'da yönetmen Dennis Hopper tarafından Hollwood'un stüdyoya bağımlı projelerine alternatif olarak çekilmişti. Hopper, Peter Fonda ve Jack Nicholson ile filmin başrollerini paylaşmıştı.

Motosikletleriyle ABD'yi bir uçtan bir uça gezen iki hippinin öyküsünü anlatan film, Heavy Metal tarihinde de önemli bir yere sahip. Steppenwolf'un "Heavy Metal" kelimesini ilk kez kullandığı 1968 tarihli şarkısı "Born To Be Wild", film sayesinde geniş kitlelere ulaşmıştı.

"En İyi Senaryo" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarında Oscar'a aday gösterilen film, Amerikan Film Endüstrisi'nin "100 Yıl, 100 Film" listesinin 88. sırasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.