NGK

Motosiklet Hırsızlıklarına Karşı Alınması Gereken 4 Önlem

Moto-Haber 24.10.2019 - 18:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 4005+ kez okundu.
 

Motosiklet Hırsızlıklarına Karşı Alınması Gereken 4 Önlem

Motosikletlerin bu kadar kolayca çalınabilmesi gerçekten çok üzücü bir durum. Otomobile göre motosiklet hırsızlığı daha kolay gerçekleşiyor. Eğer yaşadığınız konutta aracınızı park edebileceğiniz bir garaj yoksa, aracınızın güvenliğini sağlamak size düşüyor. Hırsızların motosikletinizi sürerek veya bir minibüsün içerisine fırlatarak çalmaktan alıkoyan, caydırıcı birkaç önlem almanız gerekiyor. Hırsızları caydırabilecek önerilere gelin beraber bakalım, böylece sizin güven altında olan motosikletinizden uzak duracaklardır.

Kilitler : Çocukken bisiklet kullanan herkes ilk güvenlik olarak zincir ile tanışmıştır. Motosikletinizi kablolu kilitler ile bahçe demirine veya sağlam bulduğunuz, farklı yerlere kilitleyerek motosikletinizin çalınma riskini azaltabilirsiniz. Kablolu kilidinizi bağladığınız yerin güçlü ve taşınamayacak bir yer olmasına dikkat edin. Kablonun kesilmesini önlemek için kabloyu sıkı ve yerden uzak tutmalısınız. Ayrıca fren disk kilitleri ile ekstra güvenlik sağlayabilirsiniz. Başka bir çözüm ise birden fazla motosiklet ile beraber kilitlemek. Ülkemizde çok yaygın kullanılmamasına rağmen direksiyon kilitleri de hırsızlar için caydırıcı bir etki yaratabilir.     Park Yeri : Motosikletinizi park ettiğiniz yer çok önemlidir. İyi aydınlatılmış, dikkat çekici boyutta güvenlik kamerası olması hırsızları büyük oranda engelleyebilir. Bir başka seçenek ise motosikletinizi gizlemektir. Hırsızlar genellikle markaya önem verdiği için motorunuzu bir örtü ile gizleyebilirsiniz. Böylece motosikletinizin bir hırsız tarafından farkedilmesi oldukça zor olacaktır. Alarmlar ve Elektronik Cihazlar : Motosiklet alarmları bir hırsızlığın önüne geçebilecek en gürültülü önlemdir. Ancak bir şekilde geçersiz kılınabilirler. İmmobilizerli bir motosiklet ise çalınması güç olan motosikletler arasındadır. Birçok modern motosiklette yer alan bu sistemi ise, immobilizer anahtarı ile hırsızlar çözümleyebilmekte. Motosikletinizin değeri yüksekse hırsızlar için immobilizer bir engel olmayabilir. Bu durumda, hırsızlık sonrası bir GPS cihazı motosikletinizi kurtarmak için size yardımcı olabilir. Dolandırıcılık : Motosikletinizi kaybetmenizin bir diğer yolu da sizin güveninizi kötüye kullanan sahtekarlardır. Motosikletinizi bir yabancıya satarken çok dikkatli olmalısınız. Daha önceden ayarlanmış bir deneme sürüşü sırasında siz motorunuzu beklerken onlar çoktan parçalarına ayırmış olabilir. Tüm bu çabalarınızın yeterli olmadığı zamanlar olabilir. Hırsızlar, siz kahve içmek için veya arkadaşlarınızla buluştuğunuz o kısa süre zarfı içerisinde park halindeki motosikletinizi bir minibüse yükleyip bulunduğunuz bölgeden çok uzaklara kaçırabilirler. Bu durumda eğer kapsamlı bir sigortanız varsa üzüntünüzü bir nebze dindirebilir. Kapsamlı sigorta biraz pahalı olabilir, ancak hırsızlık olaylarının çok fazla yaşandığı bir bölgede yaşıyorsanız tekrar düşünmenizde fayda var.
Motosikletlerin bu kadar kolayca çalınabilmesi gerçekten çok üzücü bir durum. Otomobile göre motosiklet hırsızlığı daha kolay gerçekleşiyor. Eğer yaşadığınız konutta aracınızı park edebileceğiniz bir garaj yoksa, aracınızın güvenliğini sağlamak size düşüyor. Hırsızların motosikletinizi sürerek veya bir minibüsün içerisine fırlatarak çalmaktan alıkoyan, caydırıcı birkaç önlem almanız gerekiyor. Hırsızları caydırabilecek önerilere gelin beraber bakalım, böylece sizin güven altında olan motosikletinizden uzak duracaklardır.

Kilitler : Çocukken bisiklet kullanan herkes ilk güvenlik olarak zincir ile tanışmıştır. Motosikletinizi kablolu kilitler ile bahçe demirine veya sağlam bulduğunuz, farklı yerlere kilitleyerek motosikletinizin çalınma riskini azaltabilirsiniz. Kablolu kilidinizi bağladığınız yerin güçlü ve taşınamayacak bir yer olmasına dikkat edin. Kablonun kesilmesini önlemek için kabloyu sıkı ve yerden uzak tutmalısınız. Ayrıca fren disk kilitleri ile ekstra güvenlik sağlayabilirsiniz. Başka bir çözüm ise birden fazla motosiklet ile beraber kilitlemek. Ülkemizde çok yaygın kullanılmamasına rağmen direksiyon kilitleri de hırsızlar için caydırıcı bir etki yaratabilir.

 

 

Park Yeri : Motosikletinizi park ettiğiniz yer çok önemlidir. İyi aydınlatılmış, dikkat çekici boyutta güvenlik kamerası olması hırsızları büyük oranda engelleyebilir. Bir başka seçenek ise motosikletinizi gizlemektir. Hırsızlar genellikle markaya önem verdiği için motorunuzu bir örtü ile gizleyebilirsiniz. Böylece motosikletinizin bir hırsız tarafından farkedilmesi oldukça zor olacaktır.

Alarmlar ve Elektronik Cihazlar : Motosiklet alarmları bir hırsızlığın önüne geçebilecek en gürültülü önlemdir. Ancak bir şekilde geçersiz kılınabilirler. İmmobilizerli bir motosiklet ise çalınması güç olan motosikletler arasındadır. Birçok modern motosiklette yer alan bu sistemi ise, immobilizer anahtarı ile hırsızlar çözümleyebilmekte. Motosikletinizin değeri yüksekse hırsızlar için immobilizer bir engel olmayabilir. Bu durumda, hırsızlık sonrası bir GPS cihazı motosikletinizi kurtarmak için size yardımcı olabilir.

Dolandırıcılık : Motosikletinizi kaybetmenizin bir diğer yolu da sizin güveninizi kötüye kullanan sahtekarlardır. Motosikletinizi bir yabancıya satarken çok dikkatli olmalısınız. Daha önceden ayarlanmış bir deneme sürüşü sırasında siz motorunuzu beklerken onlar çoktan parçalarına ayırmış olabilir.

Tüm bu çabalarınızın yeterli olmadığı zamanlar olabilir. Hırsızlar, siz kahve içmek için veya arkadaşlarınızla buluştuğunuz o kısa süre zarfı içerisinde park halindeki motosikletinizi bir minibüse yükleyip bulunduğunuz bölgeden çok uzaklara kaçırabilirler. Bu durumda eğer kapsamlı bir sigortanız varsa üzüntünüzü bir nebze dindirebilir. Kapsamlı sigorta biraz pahalı olabilir, ancak hırsızlık olaylarının çok fazla yaşandığı bir bölgede yaşıyorsanız tekrar düşünmenizde fayda var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.