NGK

BMW Wision

Moto-Haber 09.10.2019 - 22:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2585+ kez okundu.
 

BMW Wision

Motosiklet pazarı elektrikli araçlara geçiş sürecinde hızını arttırdı. Motosiklet üretiminde neredeyse bir asırlık tecrübeye sahip BMW ise bu sürecin biraz gerisinde kalmış durumda. Harley Davidson, Vespa gibi markaların da elektrikli modellerini duyurduğu günümüzde, gelecek hiç kimseyi beklemiyor. Söz konusu durumun bilincinde olan BMW, düzenlediği NextGen etkinliğinde geleceği gözler önüne seren BMW Motorrad Vision DC Roadster konseptini görücüye çıkardı.

  Elektrikli motosiklet kapsamında 3 yıl önce Vision Next 100 Concept ile ilk defa karşımıza çıkan BMW, yeni konseptinde bilindik tasarımını ve geleceğin teknolojisini harmanlayarak sunuyor. BMW, ikonik boxer motoru ile ilişkilendirilen, tamamen elektrikli ve bataryadan güç alan bir tasarım kullanarak geçmişinden bağlarını koparmadığını gösteriyor.   Standart motosikletlerde bulunan benzinli motor ve yakıt deposu elektrikli modellerde bulunmuyor. Dolayısıyla motosikletin tasarımı da ona göre şekilleniyor. BMW Motorrad, hem bu alanı değerlendirmek hem de markanın karakteristik özelliklerini korumak için bu alana elektrikli motorunu ve bataryayı yerleştirmiş. Gövdesinin iç kısmına dikey bir şekilde konumlandırılan bataryanın yanında ise soğutma elemanları yer alıyor. Bu soğutma elemanları BMW’nin boxer görünüşüne benzer şekilde tasarlanmış. Hemen altına ise daha kompakt yapıdaki motoru eklemiş.   Alüminyum ve karbon fiber malzemeler kullanılarak üretilen BMW Motorrad Vision DC Roadster konsepti aynı zamanda sade bir tasarıma sahip. Elektrikli motosikletin ön ve arkasındaki LED aydınlatmalar da bu görünümü destekliyor. Bunun dışında motosikletin iki yanında bulunan soğutma ögeleri dinamik biçimde tasarlanmış. Hareket edebilen bu kanatlar motosiklet hareket ettiğinde açılıyor, durduğunda ise yeniden içeri doğru katlanıyor.   Her konsept araçta olduğu gibi piyasaya çıkacağının garantisi olmayan motosikletin, henüz teknik bilgileri paylaşılmadı. Piyasaya sürülmese bile diğer modellere ilham vermesi bekleniyor. Ayrıca Vision DC Roadster modelinin görüntülerini incelediğimizde bir önceki BMW konsepti Motorrad Vision Next 100’e göre seri üretime daha yakın göründüğünü söyleyebiliriz. 
Motosiklet pazarı elektrikli araçlara geçiş sürecinde hızını arttırdı. Motosiklet üretiminde neredeyse bir asırlık tecrübeye sahip BMW ise bu sürecin biraz gerisinde kalmış durumda. Harley Davidson, Vespa gibi markaların da elektrikli modellerini duyurduğu günümüzde, gelecek hiç kimseyi beklemiyor. Söz konusu durumun bilincinde olan BMW, düzenlediği NextGen etkinliğinde geleceği gözler önüne seren BMW Motorrad Vision DC Roadster konseptini görücüye çıkardı.

 

Elektrikli motosiklet kapsamında 3 yıl önce Vision Next 100 Concept ile ilk defa karşımıza çıkan BMW, yeni konseptinde bilindik tasarımını ve geleceğin teknolojisini harmanlayarak sunuyor. BMW, ikonik boxer motoru ile ilişkilendirilen, tamamen elektrikli ve bataryadan güç alan bir tasarım kullanarak geçmişinden bağlarını koparmadığını gösteriyor.

 

Standart motosikletlerde bulunan benzinli motor ve yakıt deposu elektrikli modellerde bulunmuyor. Dolayısıyla motosikletin tasarımı da ona göre şekilleniyor. BMW Motorrad, hem bu alanı değerlendirmek hem de markanın karakteristik özelliklerini korumak için bu alana elektrikli motorunu ve bataryayı yerleştirmiş. Gövdesinin iç kısmına dikey bir şekilde konumlandırılan bataryanın yanında ise soğutma elemanları yer alıyor. Bu soğutma elemanları BMW’nin boxer görünüşüne benzer şekilde tasarlanmış. Hemen altına ise daha kompakt yapıdaki motoru eklemiş.

 

Alüminyum ve karbon fiber malzemeler kullanılarak üretilen BMW Motorrad Vision DC Roadster konsepti aynı zamanda sade bir tasarıma sahip. Elektrikli motosikletin ön ve arkasındaki LED aydınlatmalar da bu görünümü destekliyor. Bunun dışında motosikletin iki yanında bulunan soğutma ögeleri dinamik biçimde tasarlanmış. Hareket edebilen bu kanatlar motosiklet hareket ettiğinde açılıyor, durduğunda ise yeniden içeri doğru katlanıyor.

 

Her konsept araçta olduğu gibi piyasaya çıkacağının garantisi olmayan motosikletin, henüz teknik bilgileri paylaşılmadı. Piyasaya sürülmese bile diğer modellere ilham vermesi bekleniyor. Ayrıca Vision DC Roadster modelinin görüntülerini incelediğimizde bir önceki BMW konsepti Motorrad Vision Next 100’e göre seri üretime daha yakın göründüğünü söyleyebiliriz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.