Rutec

2023 Supermoto 50cc JR Şampiyonu; 5 Yaşında Ali Tok

Moto-Haber 02.01.2024 - 12:11, Güncelleme: 02.01.2024 - 12:42 8415+ kez okundu.
 

2023 Supermoto 50cc JR Şampiyonu; 5 Yaşında Ali Tok

Ali Tok 5 yaşında yarış yolculuğuna başladı ve 2023 Süpermoto 50cc JR Şampiyonu olmak için tüm zorluklara meydan okudu.

İlk Çıkışından Şampiyonluğa: Ali Tok'un Yarış Kariyeri Süpermoto 50cc JR kategorisinde Türkiye Şampiyonası'na katılan 5-7 yaş grubundaki yarışçılar arasında yer alan Ali Tok, ilk yarışında büyük bir başarı elde etti. Ali Tok, henüz 5 yaşında olmasına rağmen, yarış dünyasında adını duyurmayı başardı. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu bu yıl ki yarış organizasyonlarında çocuklar için  düzenlenmiş 50 cc kategorisinde yarışan Ali Tok, ilk yarış tecrübesine ve küçük yaşına rağmen üstün bir performans sergileyerek tüm dikkatleri üzerine çekti. Ani virajlarda ustaca kayarak ve hızla ilerleyerek zorlayıcı pistte rakiplerine yaklaşılamaz bir üstünlük gösterdi. Ali Tok heyecan verici yarışların ardından,büyük bir özveri ve azimle, Türkiye Şampiyonu unvanını elde etmeyi başardı.   Yükselen Yıldız: Ali Tok'un Supermoto 50 cc JR'daki Hakimiyeti Bu sene düzenlenen Süpermoto 50 cc Junior Şampiyonası üç ayrı ayak olarak,tamamı İzmir'de gerçekleştirildi. Bu şampiyonada Ali Tok'un yanısıra bir çok genç ve çocuk sporcu da bu alandaki yeteneklerini sergileme fırsatı buldular. Son yarışta karbüratör problemi nedeniyle motoru 3 kez durdu. Bu durum, Ali Tok'un performansını olumsuz etkilemesine rağmen, ilk yarışta birinci, ikinci yarışta birinci ve üçüncü yarışta altıncı olarak derece aldı ve Türkiye Şampiyonu unvanını kazanmak için yeterli puanı elde etmeyi başardı.   Şampiyonun Oğlu Ali Tok'un eski Türkiye Şampiyonu Barış Tok ve eski yarışçı Gülşah Tok'un oğlu olması onun motorsporlarına olan ilgisinin miras olduğunu gösteriyor. Babası Ali'nin bu mirası en doğru şekilde öğrenmesi, aynı zamanda ülkemizi temsil edebilecek teknik donanım ve kişilik anlamında göz önünde örnek bir sporcu olabilmesi için çabalıyor. Eski Milli Motosiklet Yarışçısı ve Türkiye Şampiyonu Barış Tok, oğlunun sportif alanlara meraklı olduğunu,bu konuda yetenekli ve gelişime açık bir çocuk olmasının başarılı olabilmesindeki en önemli etmen olduğunu söyledi. Bu konudaki istikrarını koruyabilmesi için aile desteği ve emeğinin çok önemli olduğunun altını çizen Barış Tok,sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Ben ve annesi Ali’ye özellikle sporun önemini vurgulayarak, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsetmeye teşvik ediyoruz ve ona başarma arzusu aşılıyoruz. Ali kendisini her alanda geliştiren, yeteneklerini tam anlamıyla kullanma potansiyeli olan bir çocuk ve bu durum onu gelecekte daha parlak bir kariyere taşıyacak ve adını daha geniş kitlelere duyurmasını sağlayacaktır. Son yarıştaki karbüratör problemine rağmen, sürüş tarzı ve taktiklerindeki ustalığıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu başarı, Ali'nin motorsporlarındaki geleceği hakkında umut verici bir örnektir’’ dedi .
Ali Tok 5 yaşında yarış yolculuğuna başladı ve 2023 Süpermoto 50cc JR Şampiyonu olmak için tüm zorluklara meydan okudu.

İlk Çıkışından Şampiyonluğa: Ali Tok'un Yarış Kariyeri

Süpermoto 50cc JR kategorisinde Türkiye Şampiyonası'na katılan 5-7 yaş grubundaki yarışçılar arasında yer alan Ali Tok, ilk yarışında büyük bir başarı elde etti. Ali Tok, henüz 5 yaşında olmasına rağmen, yarış dünyasında adını duyurmayı başardı. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu bu yıl ki yarış organizasyonlarında çocuklar için  düzenlenmiş 50 cc kategorisinde yarışan Ali Tok, ilk yarış tecrübesine ve küçük yaşına rağmen üstün bir performans sergileyerek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Ani virajlarda ustaca kayarak ve hızla ilerleyerek zorlayıcı pistte rakiplerine yaklaşılamaz bir üstünlük gösterdi. Ali Tok heyecan verici yarışların ardından,büyük bir özveri ve azimle, Türkiye Şampiyonu unvanını elde etmeyi başardı.

 

Yükselen Yıldız: Ali Tok'un Supermoto 50 cc JR'daki Hakimiyeti

Bu sene düzenlenen Süpermoto 50 cc Junior Şampiyonası üç ayrı ayak olarak,tamamı İzmir'de gerçekleştirildi. Bu şampiyonada Ali Tok'un yanısıra bir çok genç ve çocuk sporcu da bu alandaki yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

Son yarışta karbüratör problemi nedeniyle motoru 3 kez durdu. Bu durum, Ali Tok'un performansını olumsuz etkilemesine rağmen, ilk yarışta birinci, ikinci yarışta birinci ve üçüncü yarışta altıncı olarak derece aldı ve Türkiye Şampiyonu unvanını kazanmak için yeterli puanı elde etmeyi başardı.

 

Şampiyonun Oğlu

Ali Tok'un eski Türkiye Şampiyonu Barış Tok ve eski yarışçı Gülşah Tok'un oğlu olması onun motorsporlarına olan ilgisinin miras olduğunu gösteriyor. Babası Ali'nin bu mirası en doğru şekilde öğrenmesi, aynı zamanda ülkemizi temsil edebilecek teknik donanım ve kişilik anlamında göz önünde örnek bir sporcu olabilmesi için çabalıyor.

Eski Milli Motosiklet Yarışçısı ve Türkiye Şampiyonu Barış Tok, oğlunun sportif alanlara meraklı olduğunu,bu konuda yetenekli ve gelişime açık bir çocuk olmasının başarılı olabilmesindeki en önemli etmen olduğunu söyledi. Bu konudaki istikrarını koruyabilmesi için aile desteği ve emeğinin çok önemli olduğunun altını çizen Barış Tok,sözlerine şu şekilde devam etti;

‘’Ben ve annesi Ali’ye özellikle sporun önemini vurgulayarak, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsetmeye teşvik ediyoruz ve ona başarma arzusu aşılıyoruz. Ali kendisini her alanda geliştiren, yeteneklerini tam anlamıyla kullanma potansiyeli olan bir çocuk ve bu durum onu gelecekte daha parlak bir kariyere taşıyacak ve adını daha geniş kitlelere duyurmasını sağlayacaktır. Son yarıştaki karbüratör problemine rağmen, sürüş tarzı ve taktiklerindeki ustalığıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu başarı, Ali'nin motorsporlarındaki geleceği hakkında umut verici bir örnektir’’ dedi .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.