NGK

Yarışçı Kaskı X-803 Ultra Carbon

Moto-Haber 29.04.2019 - 16:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2812+ kez okundu.
 

Yarışçı Kaskı X-803 Ultra Carbon

X-Lite'ın tam yüz (full face) olarak piyasaya sürülen X-Lite X-803 Ultra Carbon kaskı ile karşınızdayız. X-803, İtalya'da üretilmiş, X-Lite modern yarış kasklarının özel karbon içerikli sürümüdür. Belki de X-lite markasına fazla aşina olmayabilirsiniz. X-Lite, Avrupa'nın önde gelen kask üreticisi olan Nolan Helmets'in bir bölümüdür.

Üç kez MotoGP şampiyonu olan Jorge Lorenzo'nun 5 yıl kullanması ile ünlenen, X-Lite'ın, X-803 Ultra Carbon kaskının ipeksi kırmızı rengine göz attıktan sonra, bir tane almam gerektiğini uzunca bir süre düşündüm. Tıpkı Nolan gibi X-lite kaskları da, hammaddeden üretimine kadar yüzde yüz İtalyan. Ancak Lexan polikarbonat kullanan Nolan kasklarının aksine, X-lite kaskları karbon fiber ve aramid lifi kullanıyor. Ultra Carbon, X-lite'ın düşük ağırlığa ve gözle görülebilir elyaf örgüsü ile özel bir görünüme sahip birinci sınıf bir kask serisi. Yarış ve spor odaklı bir kask olan X-803, karbon bakımından zengin yapısı ve dış kabuk boyutunun ölçülerinden dolayı diğer X-Lite ve Nolan kasklara göre oldukça hafifletilmiş. X-803, geliştirilmiş ağ yapısı sayesinde oldukça yumuşak bir ıç kısma sahip. Düşmeden sonra acil yanak pedi sökme sistemi ve sürücüye farklı kullanımlarda imkan sağlamak için geliştirilmiş Steadyfit ile çeşitli kalınlıklarda yanak pedleri mevcut. NERS, yani Nolan Acil Yayın Sistemi ile daha fazla güvenliğe sahip olan X-803, ultra geniş siperliği, geliştirilmiş ayarlanabilir Spoilersegments de dahil edilince yüksek hızlarda stabil bir sürüş sağlıyor. Çift taraflı güvenilir vizör mekanizması ve oldukça verimli RAF (Racing Air Flow) havalandırma sistemi de X-803'ün özelliklerinden sadece birkaçı. Gerçek bir yarışçı kaskı olan X-Lite X-803 Ultra Carbon serisi, yarışta kullanılan koordinasyonlarına yakın bir şekilde üretilip tüm detaylarıyla yarışa hazır bir şekilde ülkemizde piyasaya sürülmüştür.
X-Lite'ın tam yüz (full face) olarak piyasaya sürülen X-Lite X-803 Ultra Carbon kaskı ile karşınızdayız. X-803, İtalya'da üretilmiş, X-Lite modern yarış kasklarının özel karbon içerikli sürümüdür. Belki de X-lite markasına fazla aşina olmayabilirsiniz. X-Lite, Avrupa'nın önde gelen kask üreticisi olan Nolan Helmets'in bir bölümüdür.

Üç kez MotoGP şampiyonu olan Jorge Lorenzo'nun 5 yıl kullanması ile ünlenen, X-Lite'ın, X-803 Ultra Carbon kaskının ipeksi kırmızı rengine göz attıktan sonra, bir tane almam gerektiğini uzunca bir süre düşündüm.

Tıpkı Nolan gibi X-lite kaskları da, hammaddeden üretimine kadar yüzde yüz İtalyan. Ancak Lexan polikarbonat kullanan Nolan kasklarının aksine, X-lite kaskları karbon fiber ve aramid lifi kullanıyor. Ultra Carbon, X-lite'ın düşük ağırlığa ve gözle görülebilir elyaf örgüsü ile özel bir görünüme sahip birinci sınıf bir kask serisi.

Yarış ve spor odaklı bir kask olan X-803, karbon bakımından zengin yapısı ve dış kabuk boyutunun ölçülerinden dolayı diğer X-Lite ve Nolan kasklara göre oldukça hafifletilmiş.

X-803, geliştirilmiş ağ yapısı sayesinde oldukça yumuşak bir ıç kısma sahip. Düşmeden sonra acil yanak pedi sökme sistemi ve sürücüye farklı kullanımlarda imkan sağlamak için geliştirilmiş Steadyfit ile çeşitli kalınlıklarda yanak pedleri mevcut.

NERS, yani Nolan Acil Yayın Sistemi ile daha fazla güvenliğe sahip olan X-803, ultra geniş siperliği, geliştirilmiş ayarlanabilir Spoilersegments de dahil edilince yüksek hızlarda stabil bir sürüş sağlıyor. Çift taraflı güvenilir vizör mekanizması ve oldukça verimli RAF (Racing Air Flow) havalandırma sistemi de X-803'ün özelliklerinden sadece birkaçı.

Gerçek bir yarışçı kaskı olan X-Lite X-803 Ultra Carbon serisi, yarışta kullanılan koordinasyonlarına yakın bir şekilde üretilip tüm detaylarıyla yarışa hazır bir şekilde ülkemizde piyasaya sürülmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.