NGK

Yap ya da Öl!

Moto-Haber 18.09.2014 - 10:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2843+ kez okundu.
 

Yap ya da Öl!

Motosiklet sürücüsünün hayatını kurtarmak için doğru olan hamlenin ne olduğuna karar verin.

National Geographic Channel'da çaresiz durumlardaki insanların gerçek hikayelerini ekranlara getirirken belki de bir gün sizin hayatınızı kurtaracak bilimsel çözümleri açıklayan bir tv programı olan 'Yap ya da Öl' 'de yayınlanan 2011'de yaşanmış bir hikaye. Motosikletli sürücü arabayla çarpışmasından sonra arabanın altına sıkışıyor. Motosiklet ve araba aynı anda yanmaya başlıyor. Burada motosikletlinin hayatını kurtarmak için doğru olan hamlenin ne olduğuna karar vermeniz isteniyor. - Motosikleti kendi aracınızla ittirip yanan arabadan ayırmak - Arabaya binip geri geri gitmek - Olabildiğince kalabalık bir grupla arabayı havaya kaldırıp kazazedeyi çıkartmak.  Motosikleti kendi aracınızla ittirip yanan arabadan ayırmak diyorsanız kendinize ve kazazedeye zarar verdiniz demektir. Motosikleti araçtan ayırmaya çalışmakla patlamaya neden olabilirsiniz ki yangın  zaten demiri eritecek kadar yüksek bir derecede. Arabaya binip geri geri gitmek dediyseniz  kazazedeye zarar verdiniz demektir. Yine bir patlamaya neden olabileceğiniz gibi kazazedeyi ezme ihtimaliniz çok yüksek Olabildiğince kalabalık bir grupla arabayı havaya kaldırıp kazazedeyi çıkartmak dediyseniz doğru karar verdiniz. Arabanın ağırlığı kişi başı yaklaşık 30 kg denk gelir. Riski en düşük yöntemle kazazedeyi kurtarmış oldunuz. Motosiklet kazası geçiren kişiyi yerinden oynatmamak gerekli fakat bu gibi istisnai durumlarda oynatmak zorundayız. Kazazedeyi zamanla yarışıp arabanın altından çıkartmasalardı yanarak hayatını kaybedecekti.
Motosiklet sürücüsünün hayatını kurtarmak için doğru olan hamlenin ne olduğuna karar verin.

National Geographic Channel'da çaresiz durumlardaki insanların gerçek hikayelerini ekranlara getirirken belki de bir gün sizin hayatınızı kurtaracak bilimsel çözümleri açıklayan bir tv programı olan 'Yap ya da Öl' 'de yayınlanan 2011'de yaşanmış bir hikaye.

Motosikletli sürücü arabayla çarpışmasından sonra arabanın altına sıkışıyor. Motosiklet ve araba aynı anda yanmaya başlıyor. Burada motosikletlinin hayatını kurtarmak için doğru olan hamlenin ne olduğuna karar vermeniz isteniyor.

- Motosikleti kendi aracınızla ittirip yanan arabadan ayırmak

- Arabaya binip geri geri gitmek

- Olabildiğince kalabalık bir grupla arabayı havaya kaldırıp kazazedeyi çıkartmak.

 Motosikleti kendi aracınızla ittirip yanan arabadan ayırmak diyorsanız kendinize ve kazazedeye zarar verdiniz demektir. Motosikleti araçtan ayırmaya çalışmakla patlamaya neden olabilirsiniz ki yangın  zaten demiri eritecek kadar yüksek bir derecede.

Arabaya binip geri geri gitmek dediyseniz  kazazedeye zarar verdiniz demektir. Yine bir patlamaya neden olabileceğiniz gibi kazazedeyi ezme ihtimaliniz çok yüksek

Olabildiğince kalabalık bir grupla arabayı havaya kaldırıp kazazedeyi çıkartmak dediyseniz doğru karar verdiniz. Arabanın ağırlığı kişi başı yaklaşık 30 kg denk gelir. Riski en düşük yöntemle kazazedeyi kurtarmış oldunuz. Motosiklet kazası geçiren kişiyi yerinden oynatmamak gerekli fakat bu gibi istisnai durumlarda oynatmak zorundayız. Kazazedeyi zamanla yarışıp arabanın altından çıkartmasalardı yanarak hayatını kaybedecekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.