NGK

Yamaha Yeni Elektrikli Motorunu Duyurdu : TY-E

Yeni Modeller 24.04.2018 - 15:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 4229+ kez okundu.
 

Yamaha Yeni Elektrikli Motorunu Duyurdu : TY-E

Yamaha "TY-E" isminin patentini aldıktan birkaç gün sonra yeni elektrikli motorunu tanıttı. Yamaha, yeni elektrikli motosikletini tanıttı. Japon üretici şimdiden gözlerini FIM'ın Trial-E Cup'ına dikmiş durumda.

Yamaha'nın resmi açıklamasına göre yeni TY-E, üreticinin gelişen 'AR&GE' programının bir parçası. Elektrikli gücün getirdiği tüm avantajları kullanan TY-E, tipik EV modellerinin tasarım problemlerine takılmadığı da ortada.    70 kilogramlık motosikletin kalbinde yüksek tork değerine sahip elektrikli bir motor yatıyor. Ayrıca iddialara göre motorun hassas kontrol teknolojisi, motosikleti tam bir arazi canavarına çevirmiş. Mekanik debriyaj ile birleştirilen elektrikli ünite gücünü yeni tasarlanmış kompakt, hafif ve yüksek güçlü lityum-ion bataryasından alıyor. Tamamen elektrikli motorunun etrafına sarılmış CFRP monokok çerçevesi Yamaha'ya göre bir yandan pilin sığması için gerekli genişliğe sahip, bir yandan da olabilecek en hafif malzeme.  Yeni TY-E tanıtımının 14-15 Temmuz'da Fransa'da düzenlenecek 2018 Trial-E Cup'da yapılması planlanıyor. Daha sonra Belçika'da Comblain au Pont yarışına katılacak motosiklet, All Japan Trial Championship'de yarışmaya devam eden Kenichi Kuroyama'nın pilotajına emanet edilecek. Yamaha bu motosikleti ayrıca Tokyo Motosiklet Fuarı'nda da sergilemeyi planlıyor.  
Yamaha "TY-E" isminin patentini aldıktan birkaç gün sonra yeni elektrikli motorunu tanıttı. Yamaha, yeni elektrikli motosikletini tanıttı. Japon üretici şimdiden gözlerini FIM'ın Trial-E Cup'ına dikmiş durumda.

Yamaha'nın resmi açıklamasına göre yeni TY-E, üreticinin gelişen 'AR&GE' programının bir parçası. Elektrikli gücün getirdiği tüm avantajları kullanan TY-E, tipik EV modellerinin tasarım problemlerine takılmadığı da ortada. 

 



70 kilogramlık motosikletin kalbinde yüksek tork değerine sahip elektrikli bir motor yatıyor. Ayrıca iddialara göre motorun hassas kontrol teknolojisi, motosikleti tam bir arazi canavarına çevirmiş. Mekanik debriyaj ile birleştirilen elektrikli ünite gücünü yeni tasarlanmış kompakt, hafif ve yüksek güçlü lityum-ion bataryasından alıyor. Tamamen elektrikli motorunun etrafına sarılmış CFRP monokok çerçevesi Yamaha'ya göre bir yandan pilin sığması için gerekli genişliğe sahip, bir yandan da olabilecek en hafif malzeme. 

Yeni TY-E tanıtımının 14-15 Temmuz'da Fransa'da düzenlenecek 2018 Trial-E Cup'da yapılması planlanıyor. Daha sonra Belçika'da Comblain au Pont yarışına katılacak motosiklet, All Japan Trial Championship'de yarışmaya devam eden Kenichi Kuroyama'nın pilotajına emanet edilecek. Yamaha bu motosikleti ayrıca Tokyo Motosiklet Fuarı'nda da sergilemeyi planlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.