Rutec

Trafik ihlalini görüntüle ceza yazılsın

Moto-Haber 11.11.2014 - 19:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2898+ kez okundu.
 

Trafik ihlalini görüntüle ceza yazılsın

Çek Gönder Ceza Alsın

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırladı. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarını azaltabilmek amacıyla 2013'ü "seferberlik yılı" ilan eden Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere verilen cezaları caydırıcı hale getirmek için bazı yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Düzenlemenin hedefinde, trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen, polise ya da MOBESE kameralarına yakalanmayan sürücüler bulunuyor. Yeni ehliyetler ve trafik cezalarının artırılması dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in görüşüne sunuldu. Tasarı yasalaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek. FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜDEN TRAFİK CEZASI Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, bölgeye ekip gönderiyor, ihlali yapan aracı durduruyor ancak elde kanıt bulunmadığı için ceza yazamıyor. İhlali gerçekleştiren sürücü, MOBESE kameralarına da yakalanmamışsa hiçbir ceza almadan yoluna devam edebiliyor. Düzenlemenin özellikle hatalı park sorununa çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntemin birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti. Uygulamayı içeren tasarının yasalaşmasıyla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.
Çek Gönder Ceza Alsın

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırladı. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarını azaltabilmek amacıyla 2013'ü "seferberlik yılı" ilan eden Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere verilen cezaları caydırıcı hale getirmek için bazı yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Düzenlemenin hedefinde, trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen, polise ya da MOBESE kameralarına yakalanmayan sürücüler bulunuyor.

Yeni ehliyetler ve trafik cezalarının artırılması dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in görüşüne sunuldu.

Tasarı yasalaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜDEN TRAFİK CEZASI

Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, bölgeye ekip gönderiyor, ihlali yapan aracı durduruyor ancak elde kanıt bulunmadığı için ceza yazamıyor. İhlali gerçekleştiren sürücü, MOBESE kameralarına da yakalanmamışsa hiçbir ceza almadan yoluna devam edebiliyor.

Düzenlemenin özellikle hatalı park sorununa çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntemin birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti.

Uygulamayı içeren tasarının yasalaşmasıyla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.