Rutec

Kenan Sofuoğlu Çifte Heyecan Peşinde

Yarışlar 13.04.2016 - 11:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2684+ kez okundu.
 

Kenan Sofuoğlu Çifte Heyecan Peşinde

Dünya Supersport Şampiyonası'nın efsanevi yarışçısı Kenan Sofuoğlu, sezonun 4. Ayağı Hollanda yarışında, ikinci kez baba olmanın heyecanıyla mücadele edecek.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda başarıyla ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu 17 Nisan Pazar günü Hollanda’da piste çıkacak. Assen pistinde (4.542 Km) yapılacak yarışta milli sporcumuz Sofuoğlu, Kawasaki ZX-6R ile 34. birinciliği için ter dökecek. Şampiyonanın dördüncü ayağı 15 Nisan Cuma günü serbest antrenmanlarla start alacak ve 17 Nisan Cumartesi günü Super Pole (sıralama) ile devam edecek. Hollanda yarışı 17 Nisan Pazar günü TSİ 12:20’de 18 tur (81,756 km) üzerinden yapılacak. SOFUOĞLU: HEDEFİM 5. ŞAMPİYONLUK Bu spora ilk başladığında bir kez dünya şampiyonu olmanın hayalini kurduğunu, 4. şampiyonluktan sonra ise "5 kez şampiyon olan bir sporcu" olarak anılmak istediğini anlatan Kenan Sofuoğlu, "Dörde ulaştık, 5'incisini de almak isteriz ama bu nasiptir. Ben kazandıklarımdan her zaman çok memnunum. Eğer imkan varsa neden olmasın? Dört şampiyonluk bir rekordu, bu rekoru daha zor yapalım ki ilerleyen yıllarda kırmak daha zor olsun." diye konuştu. Yarışların, kendisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan milli sporcu, "Yarışlara şahsi olarak gitmiyoruz, Türkiye'yi temsil ediyoruz. Podyuma çıktığımız takdirde bayrağımızla pisterde tur attığımız için bu, büyük bir görev haline geldi." diye konuştu. YENİDEN BABA OLUYOR Milli sporcumuz, "Sezonun 4. yarışı olan Hollanda'da çifte heyecan yaşayacağım. Allah nasip ederse tekrar baba olacağım. Çocuğumuzun Türkiye'de doğmasını istiyordum ama biraz da mecburiyetten Hollanda'ya almak zorunda kaldık. İkinci çocuğumuzun doğumu, Hollanda yarışından iki gün sonra gözüküyor. Rabbim güzel bir yarış nasip ederse, hemen ertesi gün hastaneye gidip bir hafta kalacağız." dedi. DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONASI GENEL KLASMAN 1-Randy Krummenacher (İsviçre) 58 Puan 2-KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) 45 3-Jules Cluzel (Fransa) 38 4-Federico Caricasulo (İtalya) 29 5-Patrick Jacobsen (ABD) 27 MARKALAR SIRALAMASI 1-KAWASAKİ 70 Puan 2-Agusta 51 3-Honda 45 4-Yamaha 25
Dünya Supersport Şampiyonası'nın efsanevi yarışçısı Kenan Sofuoğlu, sezonun 4. Ayağı Hollanda yarışında, ikinci kez baba olmanın heyecanıyla mücadele edecek.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda başarıyla ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu 17 Nisan Pazar günü Hollanda’da piste çıkacak. Assen pistinde (4.542 Km) yapılacak yarışta milli sporcumuz Sofuoğlu, Kawasaki ZX-6R ile 34. birinciliği için ter dökecek. Şampiyonanın dördüncü ayağı 15 Nisan Cuma günü serbest antrenmanlarla start alacak ve 17 Nisan Cumartesi günü Super Pole (sıralama) ile devam edecek. Hollanda yarışı 17 Nisan Pazar günü TSİ 12:20’de 18 tur (81,756 km) üzerinden yapılacak.

SOFUOĞLU: HEDEFİM 5. ŞAMPİYONLUK
Bu spora ilk başladığında bir kez dünya şampiyonu olmanın hayalini kurduğunu, 4. şampiyonluktan sonra ise "5 kez şampiyon olan bir sporcu" olarak anılmak istediğini anlatan Kenan Sofuoğlu, "Dörde ulaştık, 5'incisini de almak isteriz ama bu nasiptir. Ben kazandıklarımdan her zaman çok memnunum. Eğer imkan varsa neden olmasın? Dört şampiyonluk bir rekordu, bu rekoru daha zor yapalım ki ilerleyen yıllarda kırmak daha zor olsun." diye konuştu. Yarışların, kendisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan milli sporcu, "Yarışlara şahsi olarak gitmiyoruz, Türkiye'yi temsil ediyoruz. Podyuma çıktığımız takdirde bayrağımızla pisterde tur attığımız için bu, büyük bir görev haline geldi." diye konuştu.

YENİDEN BABA OLUYOR
Milli sporcumuz, "Sezonun 4. yarışı olan Hollanda'da çifte heyecan yaşayacağım. Allah nasip ederse tekrar baba olacağım. Çocuğumuzun Türkiye'de doğmasını istiyordum ama biraz da mecburiyetten Hollanda'ya almak zorunda kaldık. İkinci çocuğumuzun doğumu, Hollanda yarışından iki gün sonra gözüküyor. Rabbim güzel bir yarış nasip ederse, hemen ertesi gün hastaneye gidip bir hafta kalacağız." dedi.

DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONASI GENEL KLASMAN
1-Randy Krummenacher (İsviçre) 58 Puan
2-KENAN SOFUOĞLU (TÜRKİYE) 45
3-Jules Cluzel (Fransa) 38
4-Federico Caricasulo (İtalya) 29
5-Patrick Jacobsen (ABD) 27

MARKALAR SIRALAMASI
1-KAWASAKİ 70 Puan
2-Agusta 51
3-Honda 45
4-Yamaha 25

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.