NGK

Bodrum'da Yerleşim Yerlerine Yaklaşan Yangın, 11 Saat Sonra Kontrol Altında

Yerel Haberler 16.10.2017 - 10:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2954+ kez okundu.
 

Bodrum'da Yerleşim Yerlerine Yaklaşan Yangın, 11 Saat Sonra Kontrol Altında

Bodrum'da akşam saatlerinde makilik alanda başlayıp yerleşim yerlerine 50 metre yaklaşan yangın, havadan ve karadan gerçekleştirilen 11 saatlik çalışmayla kontrol altına alınabildi. Muğla'nın  Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın, 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü. 90 hektarlık alanın kül olduğu bölgede soğutma çalışmaları başlarken mahalle sakinleri ise rahat bir nefes aldı. RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ Turgutreis mahallesi  Akyarlar mevkisinde akşam saatlerinde başlayan yangında yaklaşık 90 hektarlık makilik ve otluk alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisi ile bir türlü söndürülemeyen 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü. 11 SAATLİK ÇALIŞMA Arazinin engebeli ve dağlık olması nedeniyle alevlere müdahale etmekte güçlük çeken ekipler 11 saatlik çalışma sonrasında yangını kontrol altına aldı. HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE   Dün saat 16: 15 sularında  Akyarlar mahallesinde başlayan yangın, önce İslamhaneleri daha sonrada  Turgutreis mahallesini sardı. Yangının çıktığı bölgeler dağlık ve engebeli olduğu için ilk müdahale yangın söndürme helikopteri ile yapıldı. 2 saatlik havadan müdahalenin sonucunda havanın kararmasıyla birlikte yangına müdahale karadan devam etti. ALEVLER, SİTEYE 50 METRE YAKLAŞTI Yangının çıktığı bazı bölgelere de yol olmaması nedeniyle müdahale edilemedi. Hızla büyüyen alevler tatil sitelerinin 50 metre yamacına kadar yanaştı. AKUT ekipleri, tatil sitesinde yaşayan vatandaşları tedbir amaçlı tahliye etti. Tatil sitesinde hazır bekleyen  İtfaiye, Orman ve  Akut ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Büyük bir alana yayılan alevleri söndürmek için seferber olan ekiplere site sakinleri de yardım etti. CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI Yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri söndüren ekipler 11 saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattı. Saat gece 03: 15'de söndürülen yangından can ve mal kaybı yaşanmadı.  

Bodrum'da akşam saatlerinde makilik alanda başlayıp yerleşim yerlerine 50 metre yaklaşan yangın, havadan ve karadan gerçekleştirilen 11 saatlik çalışmayla kontrol altına alınabildi.

Muğla'nın  Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın, 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü. 90 hektarlık alanın kül olduğu bölgede soğutma çalışmaları başlarken mahalle sakinleri ise rahat bir nefes aldı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Turgutreis mahallesi  Akyarlar mevkisinde akşam saatlerinde başlayan yangında yaklaşık 90 hektarlık makilik ve otluk alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisi ile bir türlü söndürülemeyen 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü.

11 SAATLİK ÇALIŞMA

Arazinin engebeli ve dağlık olması nedeniyle alevlere müdahale etmekte güçlük çeken ekipler 11 saatlik çalışma sonrasında yangını kontrol altına aldı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

 

Dün saat 16: 15 sularında  Akyarlar mahallesinde başlayan yangın, önce İslamhaneleri daha sonrada  Turgutreis mahallesini sardı. Yangının çıktığı bölgeler dağlık ve engebeli olduğu için ilk müdahale yangın söndürme helikopteri ile yapıldı. 2 saatlik havadan müdahalenin sonucunda havanın kararmasıyla birlikte yangına müdahale karadan devam etti.

ALEVLER, SİTEYE 50 METRE YAKLAŞTI

Yangının çıktığı bazı bölgelere de yol olmaması nedeniyle müdahale edilemedi. Hızla büyüyen alevler tatil sitelerinin 50 metre yamacına kadar yanaştı. AKUT ekipleri, tatil sitesinde yaşayan vatandaşları tedbir amaçlı tahliye etti. Tatil sitesinde hazır bekleyen  İtfaiye, Orman ve  Akut ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Büyük bir alana yayılan alevleri söndürmek için seferber olan ekiplere site sakinleri de yardım etti.

CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

Yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri söndüren ekipler 11 saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattı. Saat gece 03: 15'de söndürülen yangından can ve mal kaybı yaşanmadı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.