NGK

Valentino Rossi'nin ilk planı MotoGP'de kalmak

Moto-GP 12.03.2016 - 23:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2462+ kez okundu.
 

Valentino Rossi'nin ilk planı MotoGP'de kalmak

MotoGP'nin efsane ismi Valentino Rossi yaptığı açıklamada MotoGP'de birkaç yıl daha yarışabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz ay 37. yaşına giren Valentino Rossi'nin Yamaha ile olan sözleşmesi bu sene sonunda bitiyor. Ayrıca Valentino Rossi'nin dışında da birçok fabrika sürücüsünün sözleşmesi bu sene sonunda noktalanacak. Valentino Rossi daha önceki sözleşmelerine benzer bir şekilde yeniden 2 yıllık bir anlaşma yapmayı hedefliyor. 2018'in ötesinde ise Rossi'nin aklında dört tekerlekli aktiviteler var. Valentino Rossi önceki yıllarda Ferrari ile F1 testine çıkmış ve bunun dışında çeşitli ralli ve GT yarışlarına katılmştı. La Gazzetta dello Sport'a konuşan Rossi, ilk yarışların ardından kariyerini şekillendireceğini belirtti. "Beş ya da altı yarış sonra kararımı vereceğim." "Ancak MotoGP'de daha birkaç sezonu çıkarabileceğimi düşünüyorum ve sonra belki Yamaha bazı şeyler söyler çünkü artık saçlarım beyazlamış olacak." "39 yaşıma geldiğimde bile bazı fantastik yarışlara katılabilirim. 24 Saat Le Mans veya Dakar Rallisi gibi. Bu serilerde de çok erken kalkmak zorundasınız!" dedi. Rossi, 2015 sezonunun açılış yarışı olan Katar'da sezona galibiyetle başlamıştı. Bu sezon gerçekleştirilen sezon öncesi testlerde ise takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun yüksek performansa sahip olduğunu gördük. "Testler geçen yıla göre daha iyi geçti ancak geçen yıl elde ettiğim başarıyı tekrarlamak zor olacaktır." "Geçen yıl sezona iyi başlamış ama kötü bitirmiştim. Bu sezon kötü başlayıp iyi bitirmeyi daha çok tercih ederim." dedi.
MotoGP'nin efsane ismi Valentino Rossi yaptığı açıklamada MotoGP'de birkaç yıl daha yarışabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz ay 37. yaşına giren Valentino Rossi'nin Yamaha ile olan sözleşmesi bu sene sonunda bitiyor. Ayrıca Valentino Rossi'nin dışında da birçok fabrika sürücüsünün sözleşmesi bu sene sonunda noktalanacak.

Valentino Rossi daha önceki sözleşmelerine benzer bir şekilde yeniden 2 yıllık bir anlaşma yapmayı hedefliyor.

2018'in ötesinde ise Rossi'nin aklında dört tekerlekli aktiviteler var.

Valentino Rossi önceki yıllarda Ferrari ile F1 testine çıkmış ve bunun dışında çeşitli ralli ve GT yarışlarına katılmştı.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Rossi, ilk yarışların ardından kariyerini şekillendireceğini belirtti.

"Beş ya da altı yarış sonra kararımı vereceğim."

"Ancak MotoGP'de daha birkaç sezonu çıkarabileceğimi düşünüyorum ve sonra belki Yamaha bazı şeyler söyler çünkü artık saçlarım beyazlamış olacak."

"39 yaşıma geldiğimde bile bazı fantastik yarışlara katılabilirim. 24 Saat Le Mans veya Dakar Rallisi gibi. Bu serilerde de çok erken kalkmak zorundasınız!" dedi.

Rossi, 2015 sezonunun açılış yarışı olan Katar'da sezona galibiyetle başlamıştı. Bu sezon gerçekleştirilen sezon öncesi testlerde ise takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun yüksek performansa sahip olduğunu gördük.

"Testler geçen yıla göre daha iyi geçti ancak geçen yıl elde ettiğim başarıyı tekrarlamak zor olacaktır."

"Geçen yıl sezona iyi başlamış ama kötü bitirmiştim. Bu sezon kötü başlayıp iyi bitirmeyi daha çok tercih ederim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.