NGK

Sürücüler Barcelona'nın 12. virajının geri getirilmesinde hemfikirler

Moto-GP 05.10.2017 - 08:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3686+ kez okundu.
 

Sürücüler Barcelona'nın 12. virajının geri getirilmesinde hemfikirler

MotoGP sürücüleri, geçen yıl Barcelona pistinde Luis Salom'ın kaza yaparak hayatını kaybettiği 12. virajın geri getirilmesi planına olumlu yanıt verdiler. Moto2 sürücüsü Salom'ın 2016 Katalan GP'sinde antrenman seansında kaza yaparak hayatını kaybetmesinin üzerine MotoGP, yarış için, Formula 1'de kullanılan pist düzenine geçiş yapmıştı. Bu pist düzeninde; hızlı ve aşağı eğimli 12. virajın es geçilmesi için bir şikan kullanılmaktaydı ve 10. viraj da kısaltılmıştı. Bu yıl MotoGP'de kullanılması için yeni bir şikan tasarlandı ancak sürücüler tarafından tercih edilmedi ve hafta ortasında F1'in pist düzenine geçildi. 12. virajın daha büyük bir kaçış havuzu oluşturularak restore edilmesine dair planlar bu yılın başında duyurulmuştu. Bu restorasyon pistin 2018 için MotoGP'deki yerini koruyabilmesi için yapılan daha kapsamlı bir yenileme çalışmasının parçasıydı. Bu düzenleme, 12. virajın dışındaki tribünlerin pistin daha ilerisine, son viraja doğru kaydırılmasını gerektiriyor. 10. virajın değiştirilmesine dair ise şu anda herhangi bir plan mevcut değil. Sürücüler, 2018'de virajın kısaltılmış versiyonunu kullanmak için hazırlar. FIM Güvenlik Memuru Franco Uncini, geçtiğimiz hafta cuma günü Aragon'da düzenlenen Güvenlik Komisyonu'nda Barcelona pisti için yapılan planların detaylarını sürücüler ile paylaştı ve sürücülerden olumlu tepkiler aldı. Motorsport.com'a konuşan Yamaha sürücüsü Maverick Vinales, "Verilen tepkiler oldukça olumluydu, yapılan iş de mükemmel." dedi. Ducati sürücüsü Jorge Lorenzo ise "Sürücüler oldukça olumlu yanıtlar verdiler; özellikle sondan bir önceki viraj için. Hepimiz orijinal düzenin kalmasını ve kaçış havuzunun genişletilmesini istedik, öyle de olacak." "Şahsen, ben 10. viraj için getirilen çözümü beğenmedim çünkü herhangi bir hata yaparsak başka bir sürücü ile birlikte kaza yapabiliriz." dedi. Barcelona'da yapılacak çalışmalar Noel'den kısa bir süre sonra başlayacak ve şubat ayının başında tamamlanmış olacak. 

MotoGP sürücüleri, geçen yıl Barcelona pistinde Luis Salom'ın kaza yaparak hayatını kaybettiği 12. virajın geri getirilmesi planına olumlu yanıt verdiler.

Moto2 sürücüsü Salom'ın 2016 Katalan GP'sinde antrenman seansında kaza yaparak hayatını kaybetmesinin üzerine MotoGP, yarış için, Formula 1'de kullanılan pist düzenine geçiş yapmıştı. Bu pist düzeninde; hızlı ve aşağı eğimli 12. virajın es geçilmesi için bir şikan kullanılmaktaydı ve 10. viraj da kısaltılmıştı.

Bu yıl MotoGP'de kullanılması için yeni bir şikan tasarlandı ancak sürücüler tarafından tercih edilmedi ve hafta ortasında F1'in pist düzenine geçildi.

12. virajın daha büyük bir kaçış havuzu oluşturularak restore edilmesine dair planlar bu yılın başında duyurulmuştu. Bu restorasyon pistin 2018 için MotoGP'deki yerini koruyabilmesi için yapılan daha kapsamlı bir yenileme çalışmasının parçasıydı.

Bu düzenleme, 12. virajın dışındaki tribünlerin pistin daha ilerisine, son viraja doğru kaydırılmasını gerektiriyor.

10. virajın değiştirilmesine dair ise şu anda herhangi bir plan mevcut değil. Sürücüler, 2018'de virajın kısaltılmış versiyonunu kullanmak için hazırlar.

FIM Güvenlik Memuru Franco Uncini, geçtiğimiz hafta cuma günü Aragon'da düzenlenen Güvenlik Komisyonu'nda Barcelona pisti için yapılan planların detaylarını sürücüler ile paylaştı ve sürücülerden olumlu tepkiler aldı.

Motorsport.com'a konuşan Yamaha sürücüsü Maverick Vinales, "Verilen tepkiler oldukça olumluydu, yapılan iş de mükemmel." dedi.

Ducati sürücüsü Jorge Lorenzo ise "Sürücüler oldukça olumlu yanıtlar verdiler; özellikle sondan bir önceki viraj için. Hepimiz orijinal düzenin kalmasını ve kaçış havuzunun genişletilmesini istedik, öyle de olacak."

"Şahsen, ben 10. viraj için getirilen çözümü beğenmedim çünkü herhangi bir hata yaparsak başka bir sürücü ile birlikte kaza yapabiliriz." dedi.

Barcelona'da yapılacak çalışmalar Noel'den kısa bir süre sonra başlayacak ve şubat ayının başında tamamlanmış olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.