NGK

Aoyama, Motegi'de Miller'ın yerine yarışacak

Moto-GP 07.10.2017 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3417+ kez okundu.
 

Aoyama, Motegi'de Miller'ın yerine yarışacak

Honda test sürücüsü Hiroshi Aoyama, sakatlanan Jack Miller'ın yerine Motegi'de piste çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Cuma günü Andorra'da antrenman yaparken kaza yapan ve bacağını kıran Miller, Japonya Grand Prix'sini kaçırmak zorunda kaldı ve Honda'nın uydu takımı olan Marc VDS ekibi de Miller'ın yerini 35 yaşındaki Aoyama ile doldurma kararı aldı. 2009 250cc şampiyonu Aoyama, 2010'da MotoGP'ye adım attı. Gresini Honda ile 2011 sezonunu 10. sırada noktalayan Japon sürücü, MotoGP'deki en iyi sezonunu geçirmiş oldu. 2012'de Honda'nın Dünya Superbike takımına geçen Aoyama, bir senenin ardından Avintia ile MotoGP'ye geri döndü. 2014 sezonunda Aspar takımıyla mücadele eden Japon sürücü, 2015'ten beri Honda'nın test sürücülüğü rolünü üstlenmiş durumda. MotoGP yarışlarına geri dönecek olan Aoyama yaptığı açıklamada: "Öncelikle Miller'ın hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyorum ve umarım kendi evindeki yarışa hazır bir şekilde dönebilir." "Sakatlık geçiren bir sürücünün yerine geri dönmek hiç güzel değil ama umarım Motegi'de hem takım hem de Miller için iyi bir derece elde edebilirim." "Ayrıca takım patronu Michael Bartholemy ve Marc VDS takımına da kendi evimde yarışma fırsatını bana sundukları için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." dedi

Honda test sürücüsü Hiroshi Aoyama, sakatlanan Jack Miller'ın yerine Motegi'de piste çıkmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Andorra'da antrenman yaparken kaza yapan ve bacağını kıran Miller, Japonya Grand Prix'sini kaçırmak zorunda kaldı ve Honda'nın uydu takımı olan Marc VDS ekibi de Miller'ın yerini 35 yaşındaki Aoyama ile doldurma kararı aldı.

2009 250cc şampiyonu Aoyama, 2010'da MotoGP'ye adım attı. Gresini Honda ile 2011 sezonunu 10. sırada noktalayan Japon sürücü, MotoGP'deki en iyi sezonunu geçirmiş oldu.

2012'de Honda'nın Dünya Superbike takımına geçen Aoyama, bir senenin ardından Avintia ile MotoGP'ye geri döndü.

2014 sezonunda Aspar takımıyla mücadele eden Japon sürücü, 2015'ten beri Honda'nın test sürücülüğü rolünü üstlenmiş durumda.

MotoGP yarışlarına geri dönecek olan Aoyama yaptığı açıklamada: "Öncelikle Miller'ın hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyorum ve umarım kendi evindeki yarışa hazır bir şekilde dönebilir."

"Sakatlık geçiren bir sürücünün yerine geri dönmek hiç güzel değil ama umarım Motegi'de hem takım hem de Miller için iyi bir derece elde edebilirim."

"Ayrıca takım patronu Michael Bartholemy ve Marc VDS takımına da kendi evimde yarışma fırsatını bana sundukları için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.