NGK

İzmir ‘de bir ilk,

Moto-Haber 22.02.2017 - 14:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 4354+ kez okundu.
 

İzmir ‘de bir ilk,

İLKLERİN KADINI yine bir ilke imza attı.

 15 yaşından beri motosiklet selesinde oturan iki teker sevdalısı Şebnem Aydinç, Türkiye'nin 2006-2008 EMK  lisanslı  ENDURO ve KROS  motor sporcusu olmasının yanı sıra, ilk bayan motosiklet eğitmeni unvanına da sahip. Bu kabına sığmayan Türk kadını 2005 yılında İzmir'de ilk kez kurucu kadın başkan olarak hayata geçirdiği İZMİR RİDERS Motosiklet Grubu'nun hala başkanlığını yapmaktadır. Yine 2005 yılında kurmuş olduğu LADY RİDERS bayan motosiklet kulübünün de onursal başkanlığı görevine devam etmektedir. Şebnem Aydinç, yine bir ilki gerçekleştirme peşinde koşarak ''Şebnem Aydinç Sürüş Okulu Motosiklet Eğitimleri'' tecrübesiyle; Bostanlı Sürücü Kursu bünyesinde  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ( lisanslı ) B.S.K. Motosiklet Akademisi'ni kurarak İzmir motosiklet camiasına kazandırmıştır. 05/02/ 2017 Pazar  günü  açılış töreni gerçekleştirilen B.S.K. Motosiklet Akademisi'ne havanın bozuk olmasına rağmen İzmir'deki bütün motosiklet kulüplerinin yanı sıra il dışındaki motosiklet kulüplerinin de yoğun katılımı oldu .“ Hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için ” zihniyetiyle hareket eden  İzmirli motorcular, bu vesileyle İzmir'in en samimi , en aktif, en sosyal, en  büyük ve  toplumun değerlerine duyarlı  sivil toplum örgütünün  motosiklet kulüpler birliği olduğunu bir kez daha göstermiş oldu . Bostanlı Sürücü Kursu bünyesinde eğitim hayatına başlayan  BSK Motosiklet Akademisinde verilecek olan yoğun eğitim programıyla eğitilecek kursiyerler aldıkları eğitim sayesinde daha emniyetli  ve daha bilinçli sürücüler olarak trafikle olması muhtemel olan kazaları asgari seviyeye düşürerek can ve mal kaybının büyük oranda önüne geçmiş olacaktır.  +  A 2 Ehliyete Hazırlık eğitimleri +  Simülatör Eğitimleri +  Başlangıç Eğitimleri +  Temel Eğitim +  İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimleri +  Gözlemli Yol sürüş eğitimleri +  Gurup sürüş Eğitimleri verilecektir.  Günümüzde motosiklete duyulan ilginin her geçen gün arttığı göz önüne alınarak  bütün  sürücü kurslarının günün şartlarına göre kendilerini  yenilemeleri kaçınılmazdır.  Sürücü kursları yetersiz bir eğitimden sonra kursiyerlere sadece motosiklet ehliyeti vererek trafiğe salan kurumlar olmaktan çıkarılmalıdır. Bugün yakın çevrenizde bile biraz araştırma yapsanız; yıllardır otomobil ve motosiklet ehliyetine sahip sürücülerin  büyük bir çoğunluğunun  motosiklet sürücüsünün kara yolu üzerindeki  haklarını ve trafikte nasıl davranılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını görmeniz kaçınılmazdır.  Öncülüğünü Şebnem Aydinç'in yaptığı ve İzmir’e kazandırdığı B.S.K. Motosiklet Akademisi gibi akademilerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması artık bir zaruret halini almıştır. Bu akademilerde  yetişen, teorik ve teknik bilgi birikimine sahip  bilinçli motosiklet sürücüleriyle  trafik daha  güvenli hale gelecektir.                               Yazan: A. Erhan YILDIRIM  (motokurt)  
İLKLERİN KADINI yine bir ilke imza attı.

 15 yaşından beri motosiklet selesinde oturan iki teker sevdalısı Şebnem Aydinç, Türkiye'nin 2006-2008 EMK  lisanslı  ENDURO ve KROS  motor sporcusu olmasının yanı sıra, ilk bayan motosiklet eğitmeni unvanına da sahip. Bu kabına sığmayan Türk kadını 2005 yılında İzmir'de ilk kez kurucu kadın başkan olarak hayata geçirdiği İZMİR RİDERS Motosiklet Grubu'nun hala başkanlığını yapmaktadır. Yine 2005 yılında kurmuş olduğu LADY RİDERS bayan motosiklet kulübünün de onursal başkanlığı görevine devam etmektedir. Şebnem Aydinç, yine bir ilki gerçekleştirme peşinde koşarak ''Şebnem Aydinç Sürüş Okulu Motosiklet Eğitimleri'' tecrübesiyle; Bostanlı Sürücü Kursu bünyesinde  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ( lisanslı ) B.S.K. Motosiklet Akademisi'ni kurarak İzmir motosiklet camiasına kazandırmıştır.

05/02/ 2017 Pazar  günü  açılış töreni gerçekleştirilen B.S.K. Motosiklet Akademisi'ne havanın bozuk olmasına rağmen İzmir'deki bütün motosiklet kulüplerinin yanı sıra il dışındaki motosiklet kulüplerinin de yoğun katılımı oldu .“ Hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için ” zihniyetiyle hareket eden  İzmirli motorcular, bu vesileyle İzmir'in en samimi , en aktif, en sosyal, en  büyük ve  toplumun değerlerine duyarlı  sivil toplum örgütünün  motosiklet kulüpler birliği olduğunu bir kez daha göstermiş oldu . Bostanlı Sürücü Kursu bünyesinde eğitim hayatına başlayan  BSK Motosiklet Akademisinde verilecek olan yoğun eğitim programıyla eğitilecek kursiyerler aldıkları eğitim sayesinde daha emniyetli  ve daha bilinçli sürücüler olarak trafikle olması muhtemel olan kazaları asgari seviyeye düşürerek can ve mal kaybının büyük oranda önüne geçmiş olacaktır. 

+  A 2 Ehliyete Hazırlık eğitimleri

+  Simülatör Eğitimleri

+  Başlangıç Eğitimleri

+  Temel Eğitim

+  İleri ve Güvenli Sürüş Eğitimleri

+  Gözlemli Yol sürüş eğitimleri

+  Gurup sürüş Eğitimleri verilecektir.

 Günümüzde motosiklete duyulan ilginin her geçen gün arttığı göz önüne alınarak  bütün  sürücü kurslarının günün şartlarına göre kendilerini  yenilemeleri kaçınılmazdır.  Sürücü kursları yetersiz bir eğitimden sonra kursiyerlere sadece motosiklet ehliyeti vererek trafiğe salan kurumlar olmaktan çıkarılmalıdır. Bugün yakın çevrenizde bile biraz araştırma yapsanız; yıllardır otomobil ve motosiklet ehliyetine sahip sürücülerin  büyük bir çoğunluğunun  motosiklet sürücüsünün kara yolu üzerindeki  haklarını ve trafikte nasıl davranılması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını görmeniz kaçınılmazdır. 

Öncülüğünü Şebnem Aydinç'in yaptığı ve İzmir’e kazandırdığı B.S.K. Motosiklet Akademisi gibi akademilerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması artık bir zaruret halini almıştır. Bu akademilerde  yetişen, teorik ve teknik bilgi birikimine sahip  bilinçli motosiklet sürücüleriyle  trafik daha  güvenli hale gelecektir.                            

 

Yazan: A. Erhan YILDIRIM  (motokurt)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.