Rutec

Otoyollarda yüzde 50 indirim müjdesi

Yerel Haberler (AA) - Anadolu Ajansı | 13.09.2015 - 11:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3082+ kez okundu.
 

Otoyollarda yüzde 50 indirim müjdesi

Motosiklet tutkunlarına otoyollarda yüzde 50 indirim müjdesi

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, köprü ve otoyollarda motosikletin, 1. sınıf araçlarla eş tutulmak suretiyle ücretlendirildiğini belirterek, "Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldık. Motosikletlerin, köprü ve otoyol gişelerinde yüzde 50 daha uygun ücret ödeyecekleri müjdesini bekliyoruz" dedi.   Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ülke genelinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması yönündeki faaliyet ve çalışmaların hızla sürdüğü bildirildi. Otoyol kullanım ücretleri ve köprü geçiş bedelleri konusunda da motosiklet tutkunları için avantaj elde edilmeye çalışıldığı kaydedildi. Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde gelinen noktada, motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren bir müjde beklendiği vurgulandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan federasyon başkanı Uçar, genel sekreter Muammer Demircan ile geçen hafta Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle gerçekleştirdikleri toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Uçar, hali hazırda 5 sınıf araç için köprü ve oto yollarda ücretlendirilme yapıldığınını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Motosikletler 1. sınıf araçlarla eş tutulmak suretiyle uygulamaya dahil ediliyor. Motosikletler 1. sınıf araçlarla mukayese edilemeyecek derecede hafif, zararsız, ekonomik ve çevreci. Biz bu konuda adalet ve eşitlik ilkelerine bağlı uygulama yapacaklarına inandığımız yeni genel müdürümüz ve diğer yetkili arkadaşlara konuyu bir kez daha aktarmak suretiyle üzerimize düşen vazifeyi yeniden yerine getirmiş olduk."   - "6. sınıf araç kategorisi oluşturulacak"   Uçar, bakanlık makamının onayıyla yürütülen çalışmalarda önemli bir aksama olmadığı takdirde kasım ayına kadar motosikletler için yeni bir sınıf olan 6. sınıf araç kategorisinin oluşturulacağını bildirdi. Karayolları Genel Müdürlüğüne getirilen İsmail Kartal'ın, konuya olumlu ve yapıcı baktığının altını çizen Uçar, "Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldık. Yeni yönetmelik çerçevesinde, HGS geçişlerinde otomobillere oranla motosikletlerin, köprü ve otoyol gişelerinde yüzde 50 daha uygun ücret ödeyecekleri müjdesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Motosiklet tutkunlarına otoyollarda yüzde 50 indirim müjdesi

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, köprü ve otoyollarda motosikletin, 1. sınıf araçlarla eş tutulmak suretiyle ücretlendirildiğini belirterek, "Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldık. Motosikletlerin, köprü ve otoyol gişelerinde yüzde 50 daha uygun ücret ödeyecekleri müjdesini bekliyoruz" dedi.

 

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ülke genelinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması yönündeki faaliyet ve çalışmaların hızla sürdüğü bildirildi.

Otoyol kullanım ücretleri ve köprü geçiş bedelleri konusunda da motosiklet tutkunları için avantaj elde edilmeye çalışıldığı kaydedildi. Bu kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde gelinen noktada, motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren bir müjde beklendiği vurgulandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan federasyon başkanı Uçar, genel sekreter Muammer Demircan ile geçen hafta Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle gerçekleştirdikleri toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Uçar, hali hazırda 5 sınıf araç için köprü ve oto yollarda ücretlendirilme yapıldığınını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Motosikletler 1. sınıf araçlarla eş tutulmak suretiyle uygulamaya dahil ediliyor. Motosikletler 1. sınıf araçlarla mukayese edilemeyecek derecede hafif, zararsız, ekonomik ve çevreci. Biz bu konuda adalet ve eşitlik ilkelerine bağlı uygulama yapacaklarına inandığımız yeni genel müdürümüz ve diğer yetkili arkadaşlara konuyu bir kez daha aktarmak suretiyle üzerimize düşen vazifeyi yeniden yerine getirmiş olduk."

 

- "6. sınıf araç kategorisi oluşturulacak"

 

Uçar, bakanlık makamının onayıyla yürütülen çalışmalarda önemli bir aksama olmadığı takdirde kasım ayına kadar motosikletler için yeni bir sınıf olan 6. sınıf araç kategorisinin oluşturulacağını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğüne getirilen İsmail Kartal'ın, konuya olumlu ve yapıcı baktığının altını çizen Uçar, "Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıdan son derece olumlu geri dönüşler aldık. Yeni yönetmelik çerçevesinde, HGS geçişlerinde otomobillere oranla motosikletlerin, köprü ve otoyol gişelerinde yüzde 50 daha uygun ücret ödeyecekleri müjdesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.