NGK

Serez'de Pist Heyecanı Dinmedi

Yarışlar (AA) - Anadolu Ajansı | 13.04.2015 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2432+ kez okundu.
 

Serez'de Pist Heyecanı Dinmedi

Yunanistan'ın Serez pistinde düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası'nın 2. Ayağı birbirinden çekişmeli yarışlara sahne oldu.

Türkiye Pist Şampiyonası Yunanistan'ın Serez Pisti'nde (3.186 mt) 94 sporcunun katılımıyla güneşli ve açık bir havada koşuldu. On farklı sınıfta start alan yarışçılar, Serez Pisti’nde zorlu ve çekişmeli yarışlara imza attı. Özellikle TMF GP sınıfındaki yarışlar büyük heyecana sahne oldu. TMF GP1000’de Tolga Uprak (AKUT) yarışı birinci sırada bitirdi. Uprak’ın arkasından Leone Ciro (BAMOS) ikinci Erdal Karabulut’ta (BAMOS) üçüncü oldu. TMF GP600’de ise Aras Özkaçar (AKUT) birinci, Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Emrah Kıygan’da (AKUT) ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı.  1000cc A sınıfında Bulgar yarışçı Angel Karanyotov birinci olurken, Erdal Karabulut ikinci (BAMOS) ve Tolga Uprak’da (AKUT) üçüncü oldu. 600 A sınıfında genç sporcu Aras Özkaçar damalı bayrağı ilk sırada gördü. Bu sınıfta ikinci ve üçüncü sırada Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Muammer Karakaya (AKUT) yer aldı. Oktay Mert’in (KNN54) birinci olduğu 1000cc B sınıfında Ali Durmaz (SAMSK) ikinci, Selahattin Durmaz’da (BAMOS) üçüncülüğü elde etti. 600 B sınıfında ilk iki sırayı Aytuğ Eker (A2) ve Ahmet Karadaş (ADA) aldı. 1000cc C sınıfında ise Hasan Erkan Anlar birinci, Mehmet Genç (STMOK) ikinci ve Fatih Türüdü’de (BAMOS) üçüncü oldu. 600cc C sınıfında ilk sırada Görkem Korucu (TMSK) yer alırken, Korucu’yu Ali Efe Yeğin (A2) ve Abdullah Aykut Eker (A2) takip etti.  Üç bayan sporcunun yarıştığı Bayanlar Kupası’nda Funda Batay yarışı tamamlayamazken, bu sınıfta podyumu Ayşe Aydoğan ve Bener Gülşah Yeğin paylaştı. 125 cc kategorisindeki kupalara Öncü kardeşler adeta ambargo koydu. Pistte ilk kez yarıştıkları sezonun ikinci yarışında Can Öncü birinci olurken kardeşi Deniz Öncü üçüncü, Yiğithan Onganer’de ikinci sırada kendine yer buldu. 
Yunanistan'ın Serez pistinde düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası'nın 2. Ayağı birbirinden çekişmeli yarışlara sahne oldu.

Türkiye Pist Şampiyonası Yunanistan'ın Serez Pisti'nde (3.186 mt) 94 sporcunun katılımıyla güneşli ve açık bir havada koşuldu. On farklı sınıfta start alan yarışçılar, Serez Pisti’nde zorlu ve çekişmeli yarışlara imza attı. Özellikle TMF GP sınıfındaki yarışlar büyük heyecana sahne oldu.

TMF GP1000’de Tolga Uprak (AKUT) yarışı birinci sırada bitirdi. Uprak’ın arkasından Leone Ciro (BAMOS) ikinci Erdal Karabulut’ta (BAMOS) üçüncü oldu. TMF GP600’de ise Aras Özkaçar (AKUT) birinci, Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Emrah Kıygan’da (AKUT) ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı. 

1000cc A sınıfında Bulgar yarışçı Angel Karanyotov birinci olurken, Erdal Karabulut ikinci (BAMOS) ve Tolga Uprak’da (AKUT) üçüncü oldu.

600 A sınıfında genç sporcu Aras Özkaçar damalı bayrağı ilk sırada gördü. Bu sınıfta ikinci ve üçüncü sırada Nuri Yılmaz (BAMOS) ile Muammer Karakaya (AKUT) yer aldı. Oktay Mert’in (KNN54) birinci olduğu 1000cc B sınıfında Ali Durmaz (SAMSK) ikinci, Selahattin Durmaz’da (BAMOS) üçüncülüğü elde etti.

600 B sınıfında ilk iki sırayı Aytuğ Eker (A2) ve Ahmet Karadaş (ADA) aldı. 1000cc C sınıfında ise Hasan Erkan Anlar birinci, Mehmet Genç (STMOK) ikinci ve Fatih Türüdü’de (BAMOS) üçüncü oldu.

600cc C sınıfında ilk sırada Görkem Korucu (TMSK) yer alırken, Korucu’yu Ali Efe Yeğin (A2) ve Abdullah Aykut Eker (A2) takip etti. 

Üç bayan sporcunun yarıştığı Bayanlar Kupası’nda Funda Batay yarışı tamamlayamazken, bu sınıfta podyumu Ayşe Aydoğan ve Bener Gülşah Yeğin paylaştı. 125 cc kategorisindeki kupalara Öncü kardeşler adeta ambargo koydu. Pistte ilk kez yarıştıkları sezonun ikinci yarışında Can Öncü birinci olurken kardeşi Deniz Öncü üçüncü, Yiğithan Onganer’de ikinci sırada kendine yer buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.