NGK

"Koşamayanlar için Koşuyoruz"

Moto-Haber 21.04.2014 - 20:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2745+ kez okundu.
 

"Koşamayanlar için Koşuyoruz"

Dünyanın 5 kıtasında bulunan 35 ülke omurilik felçlileri için koşacak

Dünyanın 5 kıtasında bulunan 35 ülkenin insanları omurilik felçlilerine destek vermek amacıyla aynı anda koşacak. Türkiye ayağı Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 Mayıs'ta saat 13.00'da başlayacak. Dünyanın 5 kıtadaki 35 ülkede, Alanya’nın da içinde bulunduğu 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek.  "Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak" sloganıyla Alanya'da 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wingsfor Life World Run"ınlansmanı yapıldı. Yarışmanın başlangıç noktası olarak belirlenen Kızılkule yakınındaki Şelale önünde gerçekleşen çivi çakma törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Wingsfor Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı. Çivi çakma törenin ardından bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Sipahioğlu, engelliler yararına 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wingsfor Life World Run"a ev sahipliği yapmanın önemli ve gurur verici olduğunu söyledi. "Tüm dünyada aynı anda koşulacak uluslararası etkinliğin Türkiye ayağının engelsiz şehir Alanya'da gerçekleştirilecek olması bizi çok mutlu ediyor" diyen Sipahioğlu, yarışmada herkesi görmek istediklerini kaydetti. Yaraş ise "Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla gerçekleşecek yarışma ile omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamanın amaçlandığını belirtti. Türkiye ayağının gerçekleştirileceği Alanya'da yarışmanın 13.00'te başlayacağını kaydeden Yaraş, "Wingsfor Life World Run, 4 Mayıs'ta 5 kıtada 35 ülkede, 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında koşu saati ve düz seyirli parkur gibi avantajlarıyla Alanya öne çıkıyor. Bu etkinlik için yaptığımız parkur araştırmalarında en uygun yerin Antalya – Alanya yolu olduğunu gördük. Bu yolda 100 kilometrelik bir parkur olacak ve her 5 kilometrede bir su istasyonları kurulacak. Her koşucunun üzerinde bir çip olacak ve bu çip sayesinde koşucunun takibi gerçekleştirilecek. www.wingsforlifeworldrun.com adresine girerek kayıt yaptırılan yarış için 50 lira kayıt ücreti alınıyor. Bu ücretlerin tamamı Wingsfor Life Vakfı’na bağışlanacak" diye konuştu. Kayıt için : www.wingsforlifeworldrun.com/tr/
Dünyanın 5 kıtasında bulunan 35 ülke omurilik felçlileri için koşacak

Dünyanın 5 kıtasında bulunan 35 ülkenin insanları omurilik felçlilerine destek vermek amacıyla aynı anda koşacak. Türkiye ayağı Antalya'nın Alanya ilçesinde 4 Mayıs'ta saat 13.00'da başlayacak. Dünyanın 5 kıtadaki 35 ülkede, Alanya’nın da içinde bulunduğu 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek. 

"Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak" sloganıyla Alanya'da 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wingsfor Life World Run"ınlansmanı yapıldı.

Yarışmanın başlangıç noktası olarak belirlenen Kızılkule yakınındaki Şelale önünde gerçekleşen çivi çakma törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Wingsfor Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı.

Çivi çakma törenin ardından bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Sipahioğlu, engelliler yararına 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wingsfor Life World Run"a ev sahipliği yapmanın önemli ve gurur verici olduğunu söyledi.

"Tüm dünyada aynı anda koşulacak uluslararası etkinliğin Türkiye ayağının engelsiz şehir Alanya'da gerçekleştirilecek olması bizi çok mutlu ediyor" diyen Sipahioğlu, yarışmada herkesi görmek istediklerini kaydetti. Yaraş ise "Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla gerçekleşecek yarışma ile omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Türkiye ayağının gerçekleştirileceği Alanya'da yarışmanın 13.00'te başlayacağını kaydeden Yaraş, "Wingsfor Life World Run, 4 Mayıs'ta 5 kıtada 35 ülkede, 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında koşu saati ve düz seyirli parkur gibi avantajlarıyla Alanya öne çıkıyor.

Bu etkinlik için yaptığımız parkur araştırmalarında en uygun yerin Antalya – Alanya yolu olduğunu gördük. Bu yolda 100 kilometrelik bir parkur olacak ve her 5 kilometrede bir su istasyonları kurulacak. Her koşucunun üzerinde bir çip olacak ve bu çip sayesinde koşucunun takibi gerçekleştirilecek. www.wingsforlifeworldrun.com adresine girerek kayıt yaptırılan yarış için 50 lira kayıt ücreti alınıyor. Bu ücretlerin tamamı Wingsfor Life Vakfı’na bağışlanacak" diye konuştu.

Kayıt için : www.wingsforlifeworldrun.com/tr/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.