NGK

Süpermoto’da Perde KKTC’de Açıldı

Yarışlar (AA) - Anadolu Ajansı | 16.03.2014 - 18:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3677+ kez okundu.
 

Süpermoto’da Perde KKTC’de Açıldı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası, Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun katılımıyla Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde start aldı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapıldı. KKTC’nin başkenti Levkoşa’da bulunan ZET Uluslararası Karting Pisti’nde yapılan 1. Ayak Yarışı’nı Sancaktepe Motosiklet Kulübü ile Kuzey Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu ortaklaşa organize etti. KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın torunu Asım ile izlediği yarışa Dünya Şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu’da SM A ve gençler sınıfında katıldı. Sofuoğlu’nun yanı sıra Güney Kıbrıslı yarışçılarda ilk defa Kıbrıs’ta yarışa girdiler. ZET Karting Pisti’nde pilotlar, birbirinden zorlu ve ustalık isteyen virajlarını en önde tamamlamak için kıyasıya yarıştı. Sınıflarında dereceye giren isimler şöyle;SM A: Toprak Razgatlıoğlu, Şakir Şenkalaycı, Recep GülseverSM B: Yunus Özyay, Batuhan Demiryol, Serdar NergizS3: Mücahit Zengin, Taha Keklik, Yasin Keklik85 cc: Deniz Öncü, Can Öncü, Ata Kahvecioğlu65 cc: Bahattin Sofuoğlu, Fazlı Erçelik, Taha Işık50 cc: Yiğit Teker, Adem Işık Motor sporlarının en keskin virajlarında çekişmeli ve heyecanlı mücadelelerinin yaşandığı KKTC Süpermoto yarışı adeta festival havasında geçti. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun da yakından takip ettiği yarışları binlerce hızseverde heyecanla izledi.
Türkiye Süpermoto Şampiyonası, Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun katılımıyla Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde start aldı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapıldı. KKTC’nin başkenti Levkoşa’da bulunan ZET Uluslararası Karting Pisti’nde yapılan 1. Ayak Yarışı’nı Sancaktepe Motosiklet Kulübü ile Kuzey Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu ortaklaşa organize etti. KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın torunu Asım ile izlediği yarışa Dünya Şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu’da SM A ve gençler sınıfında katıldı. Sofuoğlu’nun yanı sıra Güney Kıbrıslı yarışçılarda ilk defa Kıbrıs’ta yarışa girdiler.



ZET Karting Pisti’nde pilotlar, birbirinden zorlu ve ustalık isteyen virajlarını en önde tamamlamak için kıyasıya yarıştı. Sınıflarında dereceye giren isimler şöyle;

SM A: Toprak Razgatlıoğlu, Şakir Şenkalaycı, Recep Gülsever
SM B: Yunus Özyay, Batuhan Demiryol, Serdar Nergiz
S3: Mücahit Zengin, Taha Keklik, Yasin Keklik
85 cc: Deniz Öncü, Can Öncü, Ata Kahvecioğlu
65 cc: Bahattin Sofuoğlu, Fazlı Erçelik, Taha Işık
50 cc: Yiğit Teker, Adem Işık



Motor sporlarının en keskin virajlarında çekişmeli ve heyecanlı mücadelelerinin yaşandığı KKTC Süpermoto yarışı adeta festival havasında geçti. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun da yakından takip ettiği yarışları binlerce hızseverde heyecanla izledi.







Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.