NGK

Motosikletle yer çekimine meydan okuyacaklar

Moto-Haber 24.12.2014 - 15:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2430+ kez okundu.
 

Motosikletle yer çekimine meydan okuyacaklar

Red Bull X-Fighters'ın 2015 programı açıklandı.

Serbest stil motokrosta izleyenlere ve sporculara adrenalini maksimumda yaşatan Red Bull X-Fighters'ın 2015 programı açıklandı. Yeni duraklar ve yeni yarışçılarla birlikte dört Red Bull X-Fighters şampiyonu da yıl boyunca sürecek turnuvada dünyanın dört bir yanını dolaşmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar geçirilen 14 sezonda toplam 50 etkinlikle serbest stil motokrosu akrobasiyle buluşturan Red Bull X-Fighters, 2015 programıyla göz dolduruyor. 15’inci sezonunda heyecan verici şampiyonluk mücadelesini gözler önüne sürecek turnuva beş etap boyunca dünyayı dolaşacak. Son şampiyon Josh Sheehan da, üç eski şampiyonla birlikte yeni numaralar geliştirerek dünyanın en prestijli serbest stil motokros yarışındaşampiyonluğu yeniden kovalayacak.Bu sene turnuva 6 Mart 2015’te Meksika’da start alacak. Ardından 12 Haziran’da Atina ziyaret edilecek. Avrupa turuna 10 Temmuz’da Madrid’de tamamlayacak Red Bull X-Fighters, 12 Eylül ’de Güney Afrika’yı heyecanla buluşturduktan sonra büyük finalini 30 Ekim’de Dubai’de yapacak. Her yıl kapalı gişe mekanlarda yüz binden fazla seyircinin önünde yarışan ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından takip edilen dünyanın en iyi FMX sürücüleri, Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan ilk yarışı iple çekiyor. Antik çağlara doğru bir yolculuğa çıkacak pilotlar Akropolis başta olmak üzere Yunan ve Roma kültüründe birçok antik esere mermer sağlamış olan Atina’daki Diyojen Mermer Ocağı’nda yarışacaklar. Yeni pilotlar eski şampiyonlara kafa tutacak Son beş yıl içinde şampiyonluğa erişen dört pilot 2015 mücadelesinde yerini alacak. 2013 şampiyonu Fransız Tom Pagès, 2012 şampiyonu Yeni ZelandalıLevi Sherwood ve 2011 şampiyonu İspanyol Dany Torres; şu anki şampiyon Avustralyalı Josh Sheehan’a kafa tutacak. Şampiyon pilotların hedefi ikinci şampiyonluğa erişmek. Fakat yeni pilotlar turnuvada onları oldukça zorlayacak.Son şampiyon Josh Sheehan, FMX tarih kitaplarına Double Backflip hareketiyle girdi. 2014 finalinde muhteşem numaralar ve yürek hoplatan bir mücadelenin ardından kazanan oldu. Avustralyalı pilot, 2014 yılının ilk iki durağı olan Mexico City ve Osaka’yı kazanan Sherwood’u geriden gelerek hüsrana uğratmıştı. Yarışmanın son iki durağı olan Münih ve Pretoria’da açık ara iki galibiyet elde etti. Pagès, coşkulu İspanyol seyircilerin huzurunda Bike Flip hareketini tamamladığında FMX için yeni çıtayı da belirledi. Dört şampiyonu zorlayacak pilotlar arasında Japonya’dan Taka Higashino, Fransa ’dan Remi Bizouard ve ABD ’den Adam Jones yer alıyor.
Red Bull X-Fighters'ın 2015 programı açıklandı.
Serbest stil motokrosta izleyenlere ve sporculara adrenalini maksimumda yaşatan Red Bull X-Fighters'ın 2015 programı açıklandı. Yeni duraklar ve yeni yarışçılarla birlikte dört Red Bull X-Fighters şampiyonu da yıl boyunca sürecek turnuvada dünyanın dört bir yanını dolaşmaya hazırlanıyor.

Bugüne kadar geçirilen 14 sezonda toplam 50 etkinlikle serbest stil motokrosu akrobasiyle buluşturan Red Bull X-Fighters, 2015 programıyla göz dolduruyor. 15’inci sezonunda heyecan verici şampiyonluk mücadelesini gözler önüne sürecek turnuva beş etap boyunca dünyayı dolaşacak. Son şampiyon Josh Sheehan da, üç eski şampiyonla birlikte yeni numaralar geliştirerek dünyanın en prestijli serbest stil motokros yarışındaşampiyonluğu yeniden kovalayacak.
Bu sene turnuva 6 Mart 2015’te Meksika’da start alacak. Ardından 12 Haziran’da Atina ziyaret edilecek. Avrupa turuna 10 Temmuz’da Madrid’de tamamlayacak Red Bull X-Fighters, 12 Eylül ’de Güney Afrika’yı heyecanla buluşturduktan sonra büyük finalini 30 Ekim’de

Dubai’de yapacak.

Her yıl kapalı gişe mekanlarda yüz binden fazla seyircinin önünde yarışan ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından takip edilen dünyanın en iyi FMX sürücüleri, Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan ilk yarışı iple çekiyor. Antik çağlara doğru bir yolculuğa çıkacak pilotlar Akropolis başta olmak üzere Yunan ve Roma kültüründe birçok antik esere mermer sağlamış olan Atina’daki Diyojen Mermer Ocağı’nda yarışacaklar.

Yeni pilotlar eski şampiyonlara kafa tutacak

Son beş yıl içinde şampiyonluğa erişen dört pilot 2015 mücadelesinde yerini alacak. 2013 şampiyonu Fransız Tom Pagès, 2012 şampiyonu Yeni ZelandalıLevi Sherwood ve 2011 şampiyonu İspanyol Dany Torres; şu anki şampiyon Avustralyalı Josh Sheehan’a kafa tutacak. Şampiyon pilotların hedefi ikinci şampiyonluğa erişmek. Fakat yeni pilotlar turnuvada onları oldukça zorlayacak.
Son şampiyon Josh Sheehan, FMX tarih kitaplarına Double Backflip hareketiyle girdi. 2014 finalinde muhteşem numaralar ve yürek hoplatan bir mücadelenin ardından kazanan oldu. Avustralyalı pilot, 2014 yılının ilk iki durağı olan Mexico City ve Osaka’yı kazanan Sherwood’u geriden gelerek hüsrana uğratmıştı. Yarışmanın son iki durağı olan Münih ve Pretoria’da açık ara iki galibiyet elde etti. Pagès, coşkulu İspanyol seyircilerin huzurunda Bike Flip hareketini tamamladığında FMX için yeni çıtayı da belirledi. Dört şampiyonu zorlayacak pilotlar arasında Japonya’dan Taka Higashino, Fransa ’dan Remi Bizouard ve ABD ’den Adam Jones yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.