NGK

Marquez ikinciliğe razı olmuş..

Moto-GP 11.09.2017 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3083+ kez okundu.
 

Marquez ikinciliğe razı olmuş..

Misano GP'si galibi Marc Marquez, Danilo Petrucci'ye karşı atak yapmadan önce yarışın son anlarında ikinciliğe razı olmayı düşündüğünü söyledi. Harika bir tempoyla geçişler yaparak liderliğe yükselmeyi başaran Danilo Petrucci'nin arkasında son tura kadar sabırla bekledikten sonra atak yapan ve bitiş çizgisini birinci sırada geçen Marquez, bu atak öncesinde ikinciliğe razı olmayı düşündüğünü söyledi. Marquez: "Tüm yarışı ve kendimi kontrol etmeye çalışıyordum çünkü biraz daha hızlanabilme olanağına sahiptim. Ancak kendi kendime 'tamam, sabırlı olmalısın' dedim." "Sonrasında Dovi ile aramızdaki farkın açıldığını görünce ikinciliğe razı olmayı bir anlığına düşündüm. Ancak son turda, 'deneyeceğim' dedim." 2016 sezonunda, zafer için mücadele etmektense mümkün olan en fazla puanı almayı hedeflemiş olan Marquez, özellikle Silverstone'da yaşadığı mekanik problemin ardından bu yarışta bu stratejiyi uygulamasının mümkün olmadığını söyledi. "Şampiyona mücadelesi oldukça sıkı, beş puan bile çok büyük bir önem arz edebilir. Silverstone'dan sonra bu puanlar ve bu zafer, benim için ve özellikle de takım için çok değerli." Yarışın son etaplarında temposu büyük ölçüde düşen ve rakibinin neredeyse 12 saniye gerisinde kalarak üçüncü olan Dovizioso, Aragon yarışına Marquez ile aynı puana sahip olarak gidecek. Dovizioso: "Herkes her zaman kazanmaya çalışıyor, bu kesin. Tempom iyiydi ancak motosikletten çok iyi bir his alamadım." "Risk çok fazlaydı ve bugün herkes düşme tehlikesi yaşadı. Bugün, hata yapmamamız gereken bir gündü." "Podyuma çıkmış olmaktan memnunum, Misano'da hiç podyuma çıkamamıştım, bu yüzden bu sonuç ile mutlu olmalıyız. Çok zorlu bir hafta sonuydu ancak tempomuz iyiydi ve bu garip ve zor yarışa rağmen yine podyuma çıkmayı başardık."

Misano GP'si galibi Marc Marquez, Danilo Petrucci'ye karşı atak yapmadan önce yarışın son anlarında ikinciliğe razı olmayı düşündüğünü söyledi.

Harika bir tempoyla geçişler yaparak liderliğe yükselmeyi başaran Danilo Petrucci'nin arkasında son tura kadar sabırla bekledikten sonra atak yapan ve bitiş çizgisini birinci sırada geçen Marquez, bu atak öncesinde ikinciliğe razı olmayı düşündüğünü söyledi.

Marquez: "Tüm yarışı ve kendimi kontrol etmeye çalışıyordum çünkü biraz daha hızlanabilme olanağına sahiptim. Ancak kendi kendime 'tamam, sabırlı olmalısın' dedim."

"Sonrasında Dovi ile aramızdaki farkın açıldığını görünce ikinciliğe razı olmayı bir anlığına düşündüm. Ancak son turda, 'deneyeceğim' dedim."

2016 sezonunda, zafer için mücadele etmektense mümkün olan en fazla puanı almayı hedeflemiş olan Marquez, özellikle Silverstone'da yaşadığı mekanik problemin ardından bu yarışta bu stratejiyi uygulamasının mümkün olmadığını söyledi.

"Şampiyona mücadelesi oldukça sıkı, beş puan bile çok büyük bir önem arz edebilir. Silverstone'dan sonra bu puanlar ve bu zafer, benim için ve özellikle de takım için çok değerli."

Yarışın son etaplarında temposu büyük ölçüde düşen ve rakibinin neredeyse 12 saniye gerisinde kalarak üçüncü olan Dovizioso, Aragon yarışına Marquez ile aynı puana sahip olarak gidecek.

Dovizioso: "Herkes her zaman kazanmaya çalışıyor, bu kesin. Tempom iyiydi ancak motosikletten çok iyi bir his alamadım."

"Risk çok fazlaydı ve bugün herkes düşme tehlikesi yaşadı. Bugün, hata yapmamamız gereken bir gündü."

"Podyuma çıkmış olmaktan memnunum, Misano'da hiç podyuma çıkamamıştım, bu yüzden bu sonuç ile mutlu olmalıyız. Çok zorlu bir hafta sonuydu ancak tempomuz iyiydi ve bu garip ve zor yarışa rağmen yine podyuma çıkmayı başardık."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.