Rutec

INVESTCORP DAINESE’İ SATIN ALDI

Moto-Haber 11.11.2014 - 16:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2420+ kez okundu.
 

INVESTCORP DAINESE’İ SATIN ALDI

Özel sermayeli Investcorp, motor sporları koruyucu giysiler uzmanı Dainese`i satın aldığını açıkladı.

Bahreyn merkezli yatırımcı Investcorp, 163.000.000 $'a İtalyan Dainese’in %80'nini satın aldı. Şirket hisselerinin %20’si ise Lino Dainese’de kaldı. Dainese Kurucusu, Lino Dainese bir azınlık hissesini tutmak ve mevcut yönetim ekibi yaptığınız gibi, şirket ile çalışmaya devam edecektir. Dainese motosikletçiler için, yanı sıra kış sporları ve binicilik için koruyucu giysiler ve kask yapar. Şirket 1972 yılında başlatılan ve Dainese Teknoloji Merkezi (D-TEC), koruyucu teknolojisinin çalışma ve 1972 yılında Lino Dainese tarafından kurulan Dainese'in kurucusu  anlaşmayla ilgili: “Bizim için doğru çalışma ortağını bulmak çok önemliydi. Bu anlaşma ile Investcorp’un uluslararası deneyimi ve yatırımcı ağı markanın uluslararası gücünü kuvvetlendirecektir. Böylece ben de gerçek hedefim olan teknolojik araştırma ve geliştirme işine kendimi verebileceğim. Özellikle D-air teknolojisine.” açıklamasını yaptı.   Dainese, hali hazırda MotoGP’de kullanılan hava yastıklı koruma kıyafetlerini hızlıca MotoGP dışında pazarlara çıkarma, başta tüm diğer yarışçılar ve motosiklet kullanıcıları olmak üzere diğer spor branşları için de ürün geliştirme hedefinde. Şirketin hedefleri arasında başta Kuzey Amerika olmak üzere İtalya dışında gelişen pazarlarda büyümek var.
Özel sermayeli Investcorp, motor sporları koruyucu giysiler uzmanı Dainese`i satın aldığını açıkladı.

Bahreyn merkezli yatırımcı Investcorp, 163.000.000 $'a İtalyan Dainese’in %80'nini satın aldı. Şirket hisselerinin %20’si ise Lino Dainese’de kaldı.

Dainese Kurucusu, Lino Dainese bir azınlık hissesini tutmak ve mevcut yönetim ekibi yaptığınız gibi, şirket ile çalışmaya devam edecektir. Dainese motosikletçiler için, yanı sıra kış sporları ve binicilik için koruyucu giysiler ve kask yapar. Şirket 1972 yılında başlatılan ve Dainese Teknoloji Merkezi (D-TEC), koruyucu teknolojisinin çalışma ve

1972 yılında Lino Dainese tarafından kurulan Dainese'in kurucusu  anlaşmayla ilgili: “Bizim için doğru çalışma ortağını bulmak çok önemliydi. Bu anlaşma ile Investcorp’un uluslararası deneyimi ve yatırımcı ağı markanın uluslararası gücünü kuvvetlendirecektir. Böylece ben de gerçek hedefim olan teknolojik araştırma ve geliştirme işine kendimi verebileceğim. Özellikle D-air teknolojisine.” açıklamasını yaptı.

 

Dainese, hali hazırda MotoGP’de kullanılan hava yastıklı koruma kıyafetlerini hızlıca MotoGP dışında pazarlara çıkarma, başta tüm diğer yarışçılar ve motosiklet kullanıcıları olmak üzere diğer spor branşları için de ürün geliştirme hedefinde. Şirketin hedefleri arasında başta Kuzey Amerika olmak üzere İtalya dışında gelişen pazarlarda büyümek var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.