NGK

Dünya Motokros Şampiyonası 2018'de Türkiye'de!

Moto-Haber 07.10.2017 - 09:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2778+ kez okundu.
 

Dünya Motokros Şampiyonası 2018'de Türkiye'de!

Motor sporlarının en heyecanlı organizasyonlarından olan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye'de yapılacak. Afyon Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtımla birlikte 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonası'nın ülkemizde gerçekleştirileceği açıklandı. MXGP tanıtım toplantısına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Vefa ile şampiyon sporcular katıldı. Tanıtımda açıklamalarda bulunan Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: "Sağlık ve Termal Turizmini, Spor Turizmi ile birleştirip önemli organizasyonları ülkemizde ve şehrimizde yapmak istiyoruz. " Afyon Motor Sporları Merkezi’ni hem Türk hem de dünya sporuna armağan ederken de bu amaçla yola çıkmıştık. “Dünya, Burada Buluşuyor” sloganıyla ilk kazmayı vurduk ve çok kısa sürede bugünlere geldik. Kısmetse 2018 yılında 64 ülkede canlı, 180 ülkede yayınlanan motor sporlarının en büyük organizasyonu Dünya Motokros Şampiyonası’nı ilk kez Afyonkarahisar’da düzenleyeceğiz." "Hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından çok büyük bir organizasyon. Şampiyonaya baktığımızda 1 milyar 400 milyon izlenme oranı var. Artık bundan sonra Afyonkarahisar’ı dünya şampiyonasına hazırlayacağız. Bu hazırlıklardan sonra motokros pistimiz Dünya ve Avrupa’nın en önemli pisti olacak. Bunun yanında ülkemizin ilk motokros akademisini de Federasyon ile birlikte gerçekleştireceğiz. Buradan zihni açık, kararlı ve sağlıklı genç nesillerin yanı sıra şampiyon sporcular da yetiştireceğiz." dedi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da tanıtımda açıklamalarda bulundu. "Dünya Motokros Şampiyonası motor sporlarının en bilinen en tanınan organizasyonlarından biri. 4 Kıta ve her sene ortalama 17 ülke MXGP’yi düzenlenmekte." "Biz federasyon olarak 14. yılımızda Afyonkarahisar ile yeniden takvimdeki yerimizi aldık. Dünya Motokros Şampiyonası ülkelere ve şehirlere tanıtım ve ekonomik yönden katkılarının yanı sıra sportif yönden de bir çok değer kazandırıyor." "Bu tarz organizasyonlarda hem sporcularımız hem de yarış görevlilerimiz daha sonra yapacağımız uluslararası şampiyonalarda tecrübe kazanmakta. Ben şampiyonayı ülkemize yeniden kazandıran başta Bakanımız ve Belediye Başkanımıza Türk sporu adına çok teşekkür ediyorum."

Motor sporlarının en heyecanlı organizasyonlarından olan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye'de yapılacak.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtımla birlikte 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonası'nın ülkemizde gerçekleştirileceği açıklandı.

MXGP tanıtım toplantısına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Vefa ile şampiyon sporcular katıldı.

Tim Gajser, Honda GariboldiAntonio Cairoli, Red Bull KTM Factory Racing

Tanıtımda açıklamalarda bulunan Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: "Sağlık ve Termal Turizmini, Spor Turizmi ile birleştirip önemli organizasyonları ülkemizde ve şehrimizde yapmak istiyoruz. "

Afyon Motor Sporları Merkezi’ni hem Türk hem de dünya sporuna armağan ederken de bu amaçla yola çıkmıştık. “Dünya, Burada Buluşuyor” sloganıyla ilk kazmayı vurduk ve çok kısa sürede bugünlere geldik. Kısmetse 2018 yılında 64 ülkede canlı, 180 ülkede yayınlanan motor sporlarının en büyük organizasyonu Dünya Motokros Şampiyonası’nı ilk kez Afyonkarahisar’da düzenleyeceğiz."

"Hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından çok büyük bir organizasyon. Şampiyonaya baktığımızda 1 milyar 400 milyon izlenme oranı var. Artık bundan sonra Afyonkarahisar’ı dünya şampiyonasına hazırlayacağız. Bu hazırlıklardan sonra motokros pistimiz Dünya ve Avrupa’nın en önemli pisti olacak. Bunun yanında ülkemizin ilk motokros akademisini de Federasyon ile birlikte gerçekleştireceğiz. Buradan zihni açık, kararlı ve sağlıklı genç nesillerin yanı sıra şampiyon sporcular da yetiştireceğiz." dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da tanıtımda açıklamalarda bulundu.

"Dünya Motokros Şampiyonası motor sporlarının en bilinen en tanınan organizasyonlarından biri. 4 Kıta ve her sene ortalama 17 ülke MXGP’yi düzenlenmekte."

"Biz federasyon olarak 14. yılımızda Afyonkarahisar ile yeniden takvimdeki yerimizi aldık. Dünya Motokros Şampiyonası ülkelere ve şehirlere tanıtım ve ekonomik yönden katkılarının yanı sıra sportif yönden de bir çok değer kazandırıyor."

"Bu tarz organizasyonlarda hem sporcularımız hem de yarış görevlilerimiz daha sonra yapacağımız uluslararası şampiyonalarda tecrübe kazanmakta. Ben şampiyonayı ülkemize yeniden kazandıran başta Bakanımız ve Belediye Başkanımıza Türk sporu adına çok teşekkür ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.