Rutec

Bugün trafikte sinyal verin

Moto-Haber 16.11.2015 - 17:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2119+ kez okundu.
 

Bugün trafikte sinyal verin

Hepimiz trafik kurallarına uymayan sürücülerden şikayetçiyiz değil mi? Saatlerimizi trafikte geçiriyoruz ve kesinlikle daha iyi bir trafiği hak ediyoruz. Peki bunun için ne yapıyoruz?

Her şerit değiştirdiğinizde veya dönüşlerde sinyal düğmesini kullanıyor musunuz? Yer ve zaman fark etmeksizin kırmızı ışıkta bir kere bile geçmediniz mi? Hak ettiğimiz düzenli bir trafiğe ulaşmak, ancak sürücülerin trafik kurallarına ve trafik etiğine uymasıyla gerçekleşebilir. Gelin siz de daha iyi bir trafik hareketimize katılın ve trafik kurallarına uyun. ‘Daha İyi Bir Trafik İçin’ hareketimize sinyal vererek başlıyoruz. Neden mi? Sinyal vermek trafik içi iletişimi kolaylaştırmanın en iyi ve en güvenli yoludur. Şerit değiştirirken vereceğiniz sinyal ile belki farkında bile olmadan binlerce liralık hasarı önleyebilir, hatta belki de kendinizin veya bir başkasının hayatını kurtarabilir.   Yoğun trafikte sürekli şerit değiştirmekten kaçının.   Bazı sürücüler yoğun akan trafikte bir boşluk görünce diğer sürücüleri düşünmeden, sinyal veya uyarı kullanmaksızın önlerine kırmaktadır. Bu sürücülerden herkes şikayetçidir. Bilinçsiz olarak siz de bu hareketi yapıyor olabilirsiniz. Ama şunu da unutmayın; sürekli olarak şerit değiştirmek gideceğiniz yere sadece birkaç dakika erken varmanız sağlayabilse de, trafikte yarattığınız tehlikenin ve diğer sürücülere verilen rahatsızlığın geri dönüşü yoktur.   Her zaman dürüst olun.   Trafikte size yapılmasını istemediğiniz hatalı hareketlerden ve tehlikeli sürüş tekniklerinden uzak durun. Dönüşlere yaklaştığınızda uygun ve trafik kuralları dahilinde yol isteyenlere yol verin. Siz dürüst oldukça, etkilediğiniz sürücüler de bir gün size yol verecektir.     
Hepimiz trafik kurallarına uymayan sürücülerden şikayetçiyiz değil mi? Saatlerimizi trafikte geçiriyoruz ve kesinlikle daha iyi bir trafiği hak ediyoruz. Peki bunun için ne yapıyoruz?

Her şerit değiştirdiğinizde veya dönüşlerde sinyal düğmesini kullanıyor musunuz? Yer ve zaman fark etmeksizin kırmızı ışıkta bir kere bile geçmediniz mi? Hak ettiğimiz düzenli bir trafiğe ulaşmak, ancak sürücülerin trafik kurallarına ve trafik etiğine uymasıyla gerçekleşebilir. Gelin siz de daha iyi bir trafik hareketimize katılın ve trafik kurallarına uyun.

‘Daha İyi Bir Trafik İçin’ hareketimize sinyal vererek başlıyoruz. Neden mi? Sinyal vermek trafik içi iletişimi kolaylaştırmanın en iyi ve en güvenli yoludur. Şerit değiştirirken vereceğiniz sinyal ile belki farkında bile olmadan binlerce liralık hasarı önleyebilir, hatta belki de kendinizin veya bir başkasının hayatını kurtarabilir.


 

Yoğun trafikte sürekli şerit değiştirmekten kaçının.

 

Bazı sürücüler yoğun akan trafikte bir boşluk görünce diğer sürücüleri düşünmeden, sinyal veya uyarı kullanmaksızın önlerine kırmaktadır. Bu sürücülerden herkes şikayetçidir. Bilinçsiz olarak siz de bu hareketi yapıyor olabilirsiniz. Ama şunu da unutmayın; sürekli olarak şerit değiştirmek gideceğiniz yere sadece birkaç dakika erken varmanız sağlayabilse de, trafikte yarattığınız tehlikenin ve diğer sürücülere verilen rahatsızlığın geri dönüşü yoktur.

 

Her zaman dürüst olun.

 

Trafikte size yapılmasını istemediğiniz hatalı hareketlerden ve tehlikeli sürüş tekniklerinden uzak durun. Dönüşlere yaklaştığınızda uygun ve trafik kuralları dahilinde yol isteyenlere yol verin. Siz dürüst oldukça, etkilediğiniz sürücüler de bir gün size yol verecektir. 

 

 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.