NGK

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi “26-27 Kasım”da Kapılarını Açıyor!

Moto-Haber 10.11.2016 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 1673+ kez okundu.
 

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi “26-27 Kasım”da Kapılarını Açıyor!

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi 26-27 Kasım tarihlerinde Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışı ile kapılarını açacak.

Ayfonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle yapılan “Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi” kapılarını 26-27 Kasım tarihlerinde Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışı ile Türk sporuna açacak. 2016 şampiyonlarının belli olacağı sezon finalinde Türk sporcuların yanı sıra yabancı yarışcılar da Afyonkarahisar’da görücüye çıkacak.  Türkiye Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar yarşının tanıtım toplantısı temeli 5 gün önce atılan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile yerel idareciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, “Pist 1.650 metre uzunluğunda ve 13 rampadan oluşuyor. FIM kuralları çerçevesinde en teknik pisti buraya inşaa ediyoruz. Amacımız Afyonkarahisar’da Dünya Şampiyonası’nı yapmak. Çalışma ekibimiz çok iyi ve hızlı. 26-27 Kasım’daki Türkiye Motokros Şampiyonası’nın finaline parkurumuz herşeyiyle yetiştireceğiz” dedi. Asbaşkan Ogün Baysan, Süperenduro ve Süpermoto pistlerinde çalışmalarının devam ettiğini de belirtti.  BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN: ASIL AMACIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONASI Yedi farklı sınıfta hem sporculara hem de adrenalin severlere “Afyon Motor Sporları Merkezi”nde hizmet vermek istediklerini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Daha önce söz verdiğimiz gibi yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nin temelini atalı 5 gün oldu. 30'un üzerinde makinamızla bu işe sarıldık. Bugün burada 15 gün sonra yapacağımız Türkiye Şampiyonası’nın duyurusunu yapmaktan gurur duyuyorum. Hem Belediye hem de Federasyon çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kısa sürede güzel bir işe imza attık. 26-27 Kasım tarihlerinde ilk kez ilimizde yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışına bütün Afyonkarahisar halkını ve çevre illerde bu işe gönül verenleri bekliyoruz. Tabiki bu sene bu heyecanı hemen bitirmek istemiyoruz. Türkiye Motokros Şampiyonasının hemen arkasından 3-4 Aralık’ta Türkiye Süper Enduro Şampiyonası finalini ilimizde yapacağız. Bu sene şampiyonlar Afyonkarahisar’da belli olacak. Ama bizim asıl amacımız ilimizde Dünya Şampiyonası yapmak” diye konuştu.
Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi 26-27 Kasım tarihlerinde Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışı ile kapılarını açacak.

Ayfonkarahisar Valiliği’nin himayelerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle yapılan “Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi” kapılarını 26-27 Kasım tarihlerinde Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışı ile Türk sporuna açacak. 2016 şampiyonlarının belli olacağı sezon finalinde Türk sporcuların yanı sıra yabancı yarışcılar da Afyonkarahisar’da görücüye çıkacak. 

Türkiye Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar yarşının tanıtım toplantısı temeli 5 gün önce atılan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile yerel idareciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, “Pist 1.650 metre uzunluğunda ve 13 rampadan oluşuyor. FIM kuralları çerçevesinde en teknik pisti buraya inşaa ediyoruz. Amacımız Afyonkarahisar’da Dünya Şampiyonası’nı yapmak. Çalışma ekibimiz çok iyi ve hızlı. 26-27 Kasım’daki Türkiye Motokros Şampiyonası’nın finaline parkurumuz herşeyiyle yetiştireceğiz” dedi. Asbaşkan Ogün Baysan, Süperenduro ve Süpermoto pistlerinde çalışmalarının devam ettiğini de belirtti. 

BELEDİYE BAŞKANI ÇOBAN: ASIL AMACIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONASI
Yedi farklı sınıfta hem sporculara hem de adrenalin severlere “Afyon Motor Sporları Merkezi”nde hizmet vermek istediklerini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Daha önce söz verdiğimiz gibi yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nin temelini atalı 5 gün oldu. 30'un üzerinde makinamızla bu işe sarıldık. Bugün burada 15 gün sonra yapacağımız Türkiye Şampiyonası’nın duyurusunu yapmaktan gurur duyuyorum. Hem Belediye hem de Federasyon çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kısa sürede güzel bir işe imza attık. 26-27 Kasım tarihlerinde ilk kez ilimizde yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışına bütün Afyonkarahisar halkını ve çevre illerde bu işe gönül verenleri bekliyoruz. Tabiki bu sene bu heyecanı hemen bitirmek istemiyoruz. Türkiye Motokros Şampiyonasının hemen arkasından 3-4 Aralık’ta Türkiye Süper Enduro Şampiyonası finalini ilimizde yapacağız. Bu sene şampiyonlar Afyonkarahisar’da belli olacak. Ama bizim asıl amacımız ilimizde Dünya Şampiyonası yapmak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.