Rutec

2016 Kawasaki Ninja ZX-10R

Yeni Modeller 26.12.2015 - 18:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 2729+ kez okundu.
 

2016 Kawasaki Ninja ZX-10R

Kawasaki’nin egzotiği, Japonya’nın Ducatisi, yol jeti Ninja ZX-10R yenilendi.

Kawasaki ağır sanayi, 2016 model ağır silahını görücüye çıkardı. Japon motosiklet devinin güç, performans ve tasarım anlamında en zengin modellerinden biri olan Ninja ZX-10R, her yıl yapılan ufak tefek yeniliklerden sonra 2016’ya daha ciddi değişikliklerle giriyor. Son yıllarda birçok kez Dünya Superbike Şampiyonluğu elde eden Kawasaki WBS takımının altındaki canavarlardan, pist versiyonuna artık çok daha fazla özellik bahşedilmiş. 998 cc’lik yeşil devin dört zamanlı, dört pistonlu, DOHC sıvı soğutmalı motor bloğu, hava girişlerinden aldığı havayı sıkıştırarak artık 207 beygire çıkabiliyor. Yenilenen şasi, titanyum egzoz, silindir başlığı, daha aerodinamik karenaj tasarım derken 2016 Ninja ZX-10R artık çok daha dengeli ve çok daha atik. Brembo marka monoblok fren kaliperleri, Showa imzalı ön çatallar ve yepyeni elektronik özellikler, motosikleti zenginleştiren detaylardan. Söz konusu 998 cc’lik bir canavar olunca, bu gücü kontrol etmek de bir o kadar zor. Dolayısıyla Kawasaki yeni ZX-10R’a yine birçok farklı güç modu eklemiş. Motor freni modu, başlangıç kontrol modu, akıllı ABS modu, hızlı vites değiştirme modu ve dahası ZX-10R’un kontrolünü kolaylaştıran elektronik özelliklerden. Tüm bu güzelliklerin elbette bir bedeli var. “Japonya’nın Ducatisi” ünvanını boşuna almayan Kawasaki, 2016 Ninja ZX-10R için 15.999 dolarlık bir fiyat biçmiş. Ülkemizdeki yüksek vergilerden sonra gelişi ne olur bilemiyoruz ancak Ninja ZX-10R’ın bu fiyatı hak etmediğini söylemek de haksızlık olur.
Kawasaki’nin egzotiği, Japonya’nın Ducatisi, yol jeti Ninja ZX-10R yenilendi.

Kawasaki ağır sanayi, 2016 model ağır silahını görücüye çıkardı.

Japon motosiklet devinin güç, performans ve tasarım anlamında en zengin modellerinden biri olan Ninja ZX-10R, her yıl yapılan ufak tefek yeniliklerden sonra 2016’ya daha ciddi değişikliklerle giriyor. Son yıllarda birçok kez Dünya Superbike Şampiyonluğu elde eden Kawasaki WBS takımının altındaki canavarlardan, pist versiyonuna artık çok daha fazla özellik bahşedilmiş.

998 cc’lik yeşil devin dört zamanlı, dört pistonlu, DOHC sıvı soğutmalı motor bloğu, hava girişlerinden aldığı havayı sıkıştırarak artık 207 beygire çıkabiliyor. Yenilenen şasi, titanyum egzoz, silindir başlığı, daha aerodinamik karenaj tasarım derken 2016 Ninja ZX-10R artık çok daha dengeli ve çok daha atik. Brembo marka monoblok fren kaliperleri, Showa imzalı ön çatallar ve yepyeni elektronik özellikler, motosikleti zenginleştiren detaylardan.

Söz konusu 998 cc’lik bir canavar olunca, bu gücü kontrol etmek de bir o kadar zor. Dolayısıyla Kawasaki yeni ZX-10R’a yine birçok farklı güç modu eklemiş. Motor freni modu, başlangıç kontrol modu, akıllı ABS modu, hızlı vites değiştirme modu ve dahası ZX-10R’un kontrolünü kolaylaştıran elektronik özelliklerden.

Tüm bu güzelliklerin elbette bir bedeli var. “Japonya’nın Ducatisi” ünvanını boşuna almayan Kawasaki, 2016 Ninja ZX-10R için 15.999 dolarlık bir fiyat biçmiş. Ülkemizdeki yüksek vergilerden sonra gelişi ne olur bilemiyoruz ancak Ninja ZX-10R’ın bu fiyatı hak etmediğini söylemek de haksızlık olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.