NGK

“Geleceğin Yıldızları” Elemeleri Akyazı’da Yapıldı

Moto-Haber 07.11.2015 - 18:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:33 3648+ kez okundu.
 

“Geleceğin Yıldızları” Elemeleri Akyazı’da Yapıldı

Moriwaki Gençler Kupası seçmeleri, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde yapıldı. Elemelerin en başarılı üç ismi Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu oldu.

2016 yılında ülkemizi Moriwaki Gençler Kupası’nda temsil edecek sporcuların seçmeleri Kenan Sofuoğlu Pisti’nde yapıldı. Dünya şampiyonu sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun gözetiminde yapılan seçmelerde genç sporcular dört kez Yamaha R25 motosikletlerle üç grup halinde piste çıktı. Gün boyu süren elemeler sonunda Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu yaptıkları zamanlarla ilk üç sırayı paylaştı. Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’da elemeye katılan sporcularla birlikte piste çıktı.   Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, en hazır ve hızlı olan üç genç sporcuyu seçip önümüzdeki yıl Avrupa'da yarıştırılacağını söyleyerek, "Elemeye katılan sporculardan üçünü Avrupa için, 10'unu da Türkiye'de yarıştırmak için değerlendireceğiz. Gerçekten çok yetenekli çocuklar var. Bu çocuklarla ilgilenmek benim için de çok güzel" dedi. Sofuoğlu, yarışların düzenlenmesini sağlayan Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerine ve sponsorları Red Bull’a da teşekkür ederek, "İnşallah bu çalışmalar bize geleceğin yıldızlarını getirecektir. Burada yaptığımız çalışmaların meyvelerini inşallah önümüzdeki yıllarda alacağız. Şu an üç genç sporcuyu Avrupa’ya götüreceğiz. Bunun yanı sıra 10 çocuğu yıl boyunca eğitip, önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya götürmeyi hedefliyoruz."   Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun bu çocukların geleceğiyle alakalı gerekli altyapıyı hazırladığını vurgulayan Sofuoğlu, "Bu altyapının ilk meyvesini Toprak Razgatlıoğlu'nda aldık. Bu sezon Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı ve şu anda Toprak, Türkiye'nin değil, dünyanın tanıdığı sporcu oldu. Önümüzdeki yıl onun için Kawasaki'nin en büyük takımıyla anlaşma imzaladık. İnanıyorum ki iki sezon sonra Toprak, Dünya Şampiyonası'nda benden bayrağı devralacak seviyeye gelecek" diye konuştu.
Moriwaki Gençler Kupası seçmeleri, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde yapıldı. Elemelerin en başarılı üç ismi Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu oldu.

2016 yılında ülkemizi Moriwaki Gençler Kupası’nda temsil edecek sporcuların seçmeleri Kenan Sofuoğlu Pisti’nde yapıldı. Dünya şampiyonu sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun gözetiminde yapılan seçmelerde genç sporcular dört kez Yamaha R25 motosikletlerle üç grup halinde piste çıktı. Gün boyu süren elemeler sonunda Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu yaptıkları zamanlarla ilk üç sırayı paylaştı. Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’da elemeye katılan sporcularla birlikte piste çıktı.

 

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, en hazır ve hızlı olan üç genç sporcuyu seçip önümüzdeki yıl Avrupa'da yarıştırılacağını söyleyerek, "Elemeye katılan sporculardan üçünü Avrupa için, 10'unu da Türkiye'de yarıştırmak için değerlendireceğiz. Gerçekten çok yetenekli çocuklar var. Bu çocuklarla ilgilenmek benim için de çok güzel" dedi. Sofuoğlu, yarışların düzenlenmesini sağlayan Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerine ve sponsorları Red Bull’a da teşekkür ederek, "İnşallah bu çalışmalar bize geleceğin yıldızlarını getirecektir. Burada yaptığımız çalışmaların meyvelerini inşallah önümüzdeki yıllarda alacağız. Şu an üç genç sporcuyu Avrupa’ya götüreceğiz. Bunun yanı sıra 10 çocuğu yıl boyunca eğitip, önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya götürmeyi hedefliyoruz."

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun bu çocukların geleceğiyle alakalı gerekli altyapıyı hazırladığını vurgulayan Sofuoğlu, "Bu altyapının ilk meyvesini Toprak Razgatlıoğlu'nda aldık. Bu sezon Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı ve şu anda Toprak, Türkiye'nin değil, dünyanın tanıdığı sporcu oldu. Önümüzdeki yıl onun için Kawasaki'nin en büyük takımıyla anlaşma imzaladık. İnanıyorum ki iki sezon sonra Toprak, Dünya Şampiyonası'nda benden bayrağı devralacak seviyeye gelecek" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve a2teker.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.